Whitney Houston, gimusi 1963 metų rugpjūčio 9 dieną, yra kilusi iš muzikantų giminės. Jos motina Cissy Houston buvo tokių dainininkų kaip Elvis Presley, Mahalia Jackson, Lutheris Vandrossas ir Aretha Franklin pritariančioji vokalistė. Whitney pusserė Dionne Warwick taip pat yra tarptautiniu mastu pripažinta dainininkė. Whitney krikšto motina yra Aretha Franklin.

Anot Guinnesso rekordų knygos, W. Houston yra daugiausia muzikos apdovanojimų pelniusi moteris atlikėja. Tarp jos prizų yra 2 “Emmy” apdovanojimai, 6 “Grammy” apdovanojimai, 30 “Billboard” muzikos apdovanojimų ir 22 Amerikos muzikos apdovanojimai.

W. Houston yra vienintelė atlikėja, išleidusi septynis hitus iš eilės, kurie “Billboard” geriausių dainų šimtuke užėmė pirmąją vietą (“Saving All My Love for You”, “How Will I Know”, “Greatest Love of All”, “I Wanna Dance with Somebody”, “Didn’t We Almost Have It All”, “So Emotional” ir “Where Do Broken Hearts Go”).

1985 metais pasirodęs debiutinis W. Houston albumas “Whitney Houston” tuo metu buvo pripažintas geriausiai perkamu debiutiniu moters atlikėjos albumu.

1978-aisiais, būdama 15 metų, W. Houston pritariančiuoju vokalu dainavo Chaka Khan single “I`m Every Woman”, kurį vėliau perdainavo ir “The Bodyguard” (“Asmens sargybinio”) garso takelio albume pavertė dar didesniu hitu.

Prieš pradėdama muzikinę karjerą, W. Houston buvo viena geidžiamiausių visų laikų paauglių modelių. Ji tapo pirmąja tamsiaode moterimi, kurios atvaizdas pasirodė ant žurnalo “Seventeen” viršelio. Jos nuotraukos taip pat buvo išspausdintos žurnalų “Glamour”,
“Cosmopolitan” ir “Young Miss” puslapiuose, be to, ji filmavosi imbierinio limonado “Canada Dry” televizijos reklamai.

W. Houston buvo ištikima Nelsono Mandelos rėmėja. Dirbdama modeliu, ji atsisakydavo bendradarbiauti su visomis agentūromis, kurios palaikė ryšius su Pietų Afrikos Respublika. 1988 metais W.Houston surengė koncertus Vemblio stadione Londone, kad pažymėtų 70-ąjį N. Mandelos, kuris tuo metu tebebuvo kalėjime, gimtadienį.

1989 metais W. Houston buvo nušvilpta per “Soul Train” muzikos apdovanojimų ceremoniją, nes daugelis juodaodžių gerbėjų manė, kad jos muzika pernelyg panaši į baltaodžių ir kad ji “išdavė” savo principus. Kai W. Houston buvo paskelbta vieno apdovanojimo laimėtoja, auditorijoje pasigirdo garsus švilpimas. Vėliau dainininkė gynė save: “Jei ketini siekti ilgos karjeros, yra tam tikri būdai ją daryti ir aš taip padariau. Aš to nesigėdiju”.

Prieš tai, kai 1992 metais ištekėjo už ritmenbliuzo atlikėjo Bobby Browno, W. Houston susitikinėjo su futbolo žvaigžde Randalliu Cunninghamu ir aktoriumi Eddie Murphy.

Visą pasaulį pavergusi W. Houston daina “I Will Always Love You” iš tiesų buvo Dolly Parton dainos perdirbinys.

W. Houston 2002 metų pokalbis su Diane Sawyer buvo didžiausius reitingus istorijoje pelnęs televizijos interviu.

W. Houston apie savo portraukį narkotikams kalbėdavo prieštaringai. Per 2002 metų D. Sawyer interviu ji neigė vartojanti narkotikus. “Pirmiausia reikia aiškiai pasakyti vieną dalyką. Krekas yra pigus. Aš uždirbu pernelyg daug pinigų, kad rūkyčiau kreką. Mes nevartojame kreko. Mes to nedarome. Krekas yra juokinga”. Tačiau 2009 metais per kitą pokalbį su Oprah ji prisipažino vartojusi narkotikus su savo buvusiu vyru B. Brownu. Laidos vedėjai ji sakė, kad “paskanindavo marihuaną kokainu”.

W.Houston yra daugiausiai Amerikos muzikos apdovanojimų statulėlių laimėjusi dainininkė - ji jų turėjo 26.

Vardu Whitney ji buvo pavadinta aktorės Whitney Blake garbei.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)