Skrodimą atlikę patologoanatomai tiria, kiek vandens buvo dainininkės plaučiuose. Šis rodiklis gali būti lemiamas nustatant tikslią jos mirties priežastį.

Bet tyrėjai kol kas nesiryžta daryti galutinės išvados, ar W.Houston mirė iki ar po pasinėrimo į vandenį, pažymi TMZ.

Buvęs W. Houston vyras muzikantas Bobby‘is Brownas atšaukė Nešvilyje (Tenesio valstija, JAV) planuotą koncertą ir skubiai išskrido į Los Andželą palaikyti dukters Bobbi Kristinos.

Kaip rašo TMZ, 18 m. merginą ištiko nervų priepuolis, po motinos mirties ji jau du kartus buvo patekusi į ligoninę. Sulaukta patvirtinimo, kad šiuo metu Bobbi Kristina išrašyta iš ligoninės, ją globoja W. Houston giminaičiai.

Dar anksti daryti išvadas apie 48 m. W. Houston mirties priežastis. Tiesa, policija nustatė, kad prieš mirtį ji vartojo alkoholio.

Be to, jos viešbučio Beverli Hilse kambaryje rado šešis buteliukus nervų sistemą veikiančių vaistų. Kartu su alkoholiu šie vaistai gali duoti sedatyvinį poveikį – žmogus gali užmigti arba netekti sąmonės.

Sprendžiant iš mirties aplinkybių, W. Houston veikiausiai neteko sąmonės gulėdama vonioje, rašo TMZ, remdamasis šaltiniu iš velionės popatlikėjos aplinkos.

48 metų W. Houston mirė "Grammy" muzikos apdovanojimų, rengiamų Los Andžele, išvakarėse. Jos kūnas rastas "Beverly Hilton Hotel" viešbučio kambaryje ketvirtame aukšte.

Per kelis karjeros dešimtmečius amerikiečių dainininkė pelnė 6 "Grammy", 30 "Billboard" ir 22 "American Music Awards" apdovanojimus. V. Hiuston išleido septynis studijinius albumus, pardavė apie 170 milijonų diskų, singlų ir vaizdo įrašų kopijų. Ji taip pat vaidino filme "Asmens sargybinis" ir kitose juostose.