Kapitonas Brianas Eliasas sakė, kad skrodimo laikas dar nepaskirtas ir kad tyrėjai pirmiausia laukia pareigūnų ataskaitų.

Jis sakė, jog negali skelbti jokios informacijos apie tai, kaip viešbutyje "Beverli Hilton" buvo rasti W.Houston palaikai.

48 metų dainininkė mirė šeštadienį, muzikinių apdovanojimų "Grammy" įteikimo ceremonijos išvakarėse.

Ji turėjo dalyvauti iškilmingoje "Grammy" išvakarių vakarienėje, bet kelios valandos prieš ją buvo rasta negyva. Greitosios pagalbos medikai nesėkmingai bandė ją gaivinti.

Palaikai dar kelias valandas buvo viešbutyje, o paskui buvo nuvežti į lavoninę.

Buvęs W.Houston vyras B.Brownas scenoje netramdė ašarų

Buvęs W. Houston vyras, dainininkas Bobby Brownas, šeštadienį sužinojęs apie popmuzikos žvaigždės mirtį scenoje nesulaikė ašarų, tačiau neatšaukė savo pasirodymo, praneša JAV žiniasklaida.

43 metų B.Brownas koncertą Misisipėje su grupe "New Edition" pradėjo vos kelios valandos po to, kai buvo pranešta apie 48 metų W.Houston mirtį Beverli Hilso viešbutyje.

Vienos dainos pabaigoje B.Brownas susigraudinęs sušuko "Aš tave myliu, Whitney!" ir pasiuntė į dangų oro bučinį, sekmadienį praneša apie įžymybes rašantis žurnalas "Us". Kitos dainos metu B.Brownas apsiašarojo.

W.Houston, viena didžiausių popmuzikos žvaigždžių, už B.Browno buvo ištekėjusi nuo 1992 iki 2007 metų.

Legendinė dainininkė, kuri dėl daugelio savo problemų kaltino psichologiškai smurtavusį ir pavydų buvusį vyrą, keliuose interviu pripažino, kad buvo priklausoma nuo marihuanos ir kokaino, kad gydėsi reabilitacijos klinikoje.

B.Brownas, kuris pats 9-ojo dešimtmečio pabaigoje ir 10-ojo dešimtmečio pradžioje sulaukė didelės sėkmės kaip ritmenbliuzo dainininkas, dabar labiau žinomas kaip W.Houston vyras, narkomanas ir ne kartą reikalų su teisėsauga turėjęs žmogus.

Sutuoktiniai vaidino realybės televizijos seriale "Being Bobby Brown", kuriame jų santuoka atsispindėjo su visais trūkumais. Jiedu turi dukterį Bobbi Kristiną, kuriai dabar – 18.

Bandė atgaivinti savo karjerą po 15 metų trukusios ir narkotikų temdytos santuokos

Popmuzikos legenda Whitney Houston, kuri mirė šį šeštadienį, savo galingu, magišku balsu įkvėpė ištisas muzikos gerbėjų kartas, sako jos kolegos. „Ji turėjo tokį balsą, kuris galėdavo istoriją, melodiją paversti tiesiog magiškais ženklais“, - sakė dainininkas Lionelis Richie.

48 metų sulaukusi dainininkė, šešių „Grammy“ laureatė, buvo didelė žvaigždė 9-ajame ir 10-ajame dešimtmečiuose, visame pasaulyje pardavė daugiau kaip 170 mln. albumų egzempliorių – su tokiais hitais kaip „I Will Always Love You“, tačiau vėliau jos karjera ir asmeninis gyvenimas ėmė griūti.

Pastaraisiais metais ji stengėsi atgaivinti karjerą po audringos ir plačiai aprašinėtos, 15 metų trukusios ir narkotikų temdytos santuokos su dainininku Bobby Brownu, kuris buvo įtariamas ir žmonos mušimu.

„Ji buvo legenda. Tokie žmonės dažnai nepasirodo, - televizijai CNN sakė britų televizijos laidų vedėjas ir prodiuseris Simonas Cowellas. - Niekas negalėjo parduoti dainos taip kaip Whitney“.

Ji buvo novatorė, įrodžiusi, kad atlikėja moteris gali dominuoti popmuzikos rinkoje, pridūrė jis.
Su nepaprastai galingu ir itin plataus diapazono balsu W.Houston tapo pasauline popmuzikos ir soulo žvaigžde, buvo vadinama „Balsu“ ir „popmuzikos karaliene“.

Fantastišką jos sėkmę – kaip ir kitos popmuzikos legendos Michaelo Jacksono – paskatino ir to meto naujovė: vaizdo klipai.

Tarp šešių W. Houston „Gramm“ yra vienas „metų įrašas“ - už nepaprastą Dolly Parton „I Will Always Love You“ perdirbinį, ir „metų albumas“ už „The Bodyguard“.

Vėliau ji, sumaniai pasinaudodama savo šlove, ėmėsi vaidybos ir nusifilmavo didžiulės sėkmės sulaukusiuose filmuose „Dūsaujant dėl išrinktųjų“ (Waiting to Exhale) ir „Asmens sargybinis“, kuriame taip pat vaidina Kevinas Costneris.

W. Houston gimė 1963 metų rugpjūčio 9 dieną Niuarke Naujajame Džersyje, muzikalioje šeimoje: jos motina Cissy Houston yra gospelo žvaigždė, o pusseserė – dainininkė ir aktorė Dionne Warwick.

Karjerą Whitney pradėjo paauglystėje, kaip manekenė, o paskui įspūdingai įsiveržė į muzikos sceną.

Ją „atrado“ prodiuseris veteranas Clive'as Davisas, kuris prisidėjo prie visų jos hitų. Ji šeštadienį turėjo dalyvauti jo organizuotoje tradicinėje vakarienėje „Grammy“ įteikimo išvakarėse, bet savo viešbučio kambaryje buvo rasta negyva.

Nuo 1985 iki 1995 metų 11 W. Houston singlų buvo iškilę į pirmąją „Billboard“ sąrašo vietą. Tarp jos hitų yra „How Will I Know“, „Saving all My Love for You“ ir „I Will Always Love You“.
Dainininkė garsėja ir įspūdingu nacionalinio himno atlikimu per amerikietiškojo futbolo finalą 1991 metais.

Net ir nutuilusi ji buvo vadinama muzikos deive

Kaip atlikėja W. Houston pelnytai garsėja muzikos deivės reputacija. „Grammy“ organizuojančios Nacionalinės įrašų meno ir mokslo akademijos (NARAS) vadovas Neilas Portnowas pavadino W. Houston „viena didžiausių pasaulio visų laikų popdainininkių, kuri paliko stiprų muzikinį garso takelį, apimantį tris pastaruosius dešimtmečius“.

„Šiandien šviesa mūsų muzikinėje bendruomenėje pritemo, ir reiškiame savo nuoširdžiausią užuojautą jos šeimai, draugams, gerbėjams ir visiems tiems, kuriuos jaudino jos nuostabus balsas“, - sakė N. Portnowas.

W. Houston buvo rasta negyva savo kambaryje ketvirtajame „Beverly Hilton“ aukšte, kelios valandos prieš tradicinę „Grammy“ išvakarių vakarienę tame viešbutyje, kur, kaip pranešama, turėjo pasirodyti scenoje.

Visam pramogų pasauliui liūdint dėl naujienų, į „Twitter“ plūsta sukrėstų gerbėjų ir įžymybių užuojautos pareiškimai.

„Tai tragedija. Whitney Houston buvo viena geriausių dainininkių, kokias tik esu girdėjęs, jos tikrai ilgėsimės“, - rašė dainininkas veteranas Tony Bennettas.

W. Houston taip pat buvo afroamerikiečių pionierė grožio industrijoje – paauglystėje ji tapo pirmąja juodaode žurnalo „Seventeen“ „viršelio mergina“.

W. Houston karjera ėmė strigti, kai ji pripažino, kad gyvendama santuokoje su buvusiu vyru Bobby Brownu, kuris prieš ją yra pakėlęs ranką, vartojo narkotikus. 2009 metais interviu Oprah Winfrey W. Houston kaltino psichologiškai smurtavusį ir pavydų B. Browną dėl daugelio savo problemų, pripažino, kad savo marihuaną „pagardindavo“ kokainu ir kad kurį laiką gydėsi reabilitacijos klinikoje. Pora išsiskyrė 2007 metais, W. Houston atiteko dukters Bobbi Kristinos globa.

Tarp jos albumų yra 1985-ųjų „Whitney Houston“, 1987-ųjų „Whitney“, 1990-ųjų „I'm Your Baby Tonight“, 1998-ųjų „My Love is Your Love“, 2002-ųjų „Just Whitney“, 2003-iųjų „One Wish: The Holiday Album“.

Po kelerių tylos metų ji grįžo į studiją įrašyti paskutinio albumo „I Look to You“, kuris buvo išleistas 2009 metais.

„Tiesiog padariau pertrauką, kurios kartais reikia, - sakė W. Houston. - Turi žinoti, kada sulėtinti tą traukinį, tiesiog minutei atsisėsti ir atsipalaiduoti“.