Nuo vasario 3-osios Lietuvos gero kino mėgėjai galės darsyk pasigardžiuoti kokybišku filmu ir nepakartojama M.Streep vaidyba, mat aktorė pasirodys biografiniame filme „Geležinė ledi“ (angl. „Iron Lady“). Artėjant šios juostos premjerai kviečiame iš arčiau susipažinti su 62-ejų aktore, kurios tikrasis vardas Mary Louise Streep.

Aktorės ūgis - 168 cm.

M.Streep JAV Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimui – „Oskarui“ – buvo nominuota net 16 kartų, iš jų du laimėjo. Šiuo metu ji yra nominuota 17-ąjį kartą, ar laimės statulėlę geriausios aktorės kategorijoje paaiškės vasario pabaigoje.

JAV, Naujajame Džersyje gimusi M.Streep pirmiausia susidomėjo opera, o ne vaidyba. Būdama 12-os ji lankė operinio dainavimo pamokas.

M.Streep Holivude garsėja savo kruopštumu ir uolumu bei yra vadinama savo amato perfekcioniste.

Aktorė pasižymi pastovumu asmeniniame gyvenime. Ji septynerius metus (iš kurių buvo dvejus susižadėjusi) draugavo su kolega Johnu Cazale‘u. Jų romanas tęsėsi iki aktoriaus mirties 1978-ųjų kovą. Filmuose „Krikštatėvis“ vaidinęs J.Cazale‘as mirė nuo vėžio.

1978-ųjų rugsėjį M.Streep susituokė su skulptoriumi Donu Gummeriu. Pora kartu yra iki šiol. Jie susilaukė keturių vaikų – sūnaus Henry ir trijų dukrų. Henry yra muzikantas, o vyriausios dukros yra aktorės.

Išskirtinis M.Streep bruožas kino industrijoje – ji gali kalbėti su praktiškai bet kokiu akcentu. Tą amerikietė dar kartą įrodė filme „Geležinė ledi“, kur kalba kaip tikra britė.

„Entertainment Weekly“ apklausoje 1999-aisiais M.Streep buvo išrinkta Geriausia šių laikų aktore, įveikusi artimiausią varžovę Michelle Pfeiffer.

Dėl vaidmens filme „Širdies muzika“ 1999-aisiais aktorė išmoko groti smuiku – jai teko aštuonias savaites mokytis griežti smuiku po 6 valandas per dieną. M.Streep buvo pasirinkta atlikti pagrindinį vaidmenį, nors prieš tai heroję vaidinti turėjo Madonna.

M.Streep bijo sraigtasparnių.

Aktorė baigė prestižinį JAV Jeilio universitetą, kur mokėsi dramos.

Prieš išgarsėdama M.Streep dirbo padavėja Naujajame Džersyje, viename Somervilio viešbučių.

Vidurinėje M.Streep buvo palaikymo šokėja ir išleistuvių karaliene.

Aktorės nosies pertvara yra kiek pakrypusi, tačiau ji atsisakė operuoti šį defektą. Nosį ji laiko savo prekiniu ženklu.

1990-aisiais M.Streep „Grammy“ apdovanojimą Už gyvenimo nuopelnus įteikė Paului McCartney. Ceremonijos metu ji prisipažino, kad 1965-aisiais buvo grupės „The Beatles“ koncerte Niujorke ir vilkėjo marškinėlius su užrašu „Aš myliu Paulą“.

M.Streep baigusi vidurinę ketino stoti į teisės mokyklą, tačiau pramiegojo interviu ir palaikė tai likimo ženklu.

Jeilio dramos mokykloje M.Streep klasiokė buvo Sigourney Weaver.
Aktorė tik keturiskart per visą jos karjerą nebuvo pasirinkta atlikti tą vaidmenį, į kurį pretendavo.

M.Streep dažnai dirba su „Oskaru“ apdovanotu režisieriumi Mike‘u Nicholsu.

Aktorė rūpinasi aplinka – nuo 2011-ųjų ji vairuoja hibridinį „Lexus RX“ modelį, o anksčiau vairavo „Toyota Prius“ automobilį.

Robertas De Niro yra pasakęs, kad M.Streep – jo mylimiausia kolegė.

M.Streep yra daugiausiai „Auksinio gaublio“ apdovanojimų laimėjusi aktorė, 8-ąją statulėlę ji pelnė šiemet už vaidmenį filme „Geležinė ledi“.

Savo drabužius iš filmo „Ir velnias dėvi Prada“ M.Streep padovanojo labdaros aukcionui.

M.Streep mėgstamiausios šių dienų aktorės: Kate Winslet, Cate Blanchett, Emily Blunt, Helen Mirren, Nicole Kidman ir Sandra Bullock.

Aktorė neretai painiojama su kolege ir gera bičiule Glenn Close.

M.Streep yra prisipažinusi, jog ji – Leonardo DiCaprio gerbėja.

Dokumentus aktorė pasirašo šiuo metu jos pase įrašytu vardu – Mary Louise Gummer.

Per 60-ąjį M.Streep gimtadienį vyras jai padovanojo skrudintuvą, o viena iš dukrų – supamąją kėdę.

Visus keturis savo vaikus aktorė pagimdė natūraliai, savo namuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)