Bulvariniai laikraščiai ūžia, kad vakarėlius mėgstantis jaunesnysis Williamo brolis princas Harry ir įspūdingoji Catherine jaunesnioji sesuo Pippa Middleton rengia prašmatnią gimtadienio šventę moteriai, kuri vieną dieną gali tapti karaliene.

Tačiau karališkoji šeima tvirtina, kad gimtadienis bus paminėtas "nežymiai ir privačiai".

Viešoji šventės dalis turėjo įvykti sekmadienį, kai ji su Williamu turėjo dalyvauti filmo "Karo žirgas" (War Horse) premjeroje Britanijoje.

Į ketvirtą dešimtį buvusi nekilminga mergina Kate Middleton, kurią dauguma britų tebevadina paprasčiausiai Kate, žengia jau būdama "pasaulinė superžvaigždė", sako daug mačiusi karališkosios šeimos stebėtoja Ingrid Seward.

Ji "nėra žengusi nė vieno klaidingo žingsnio" ir, "kas dar svarbiau, ji pasistengė, kad visa tai atrodytų taip lengva", laikraštyje "Sunday Express" rašė I.Seward.

Pernai balandį įvykusias Catherine jungtuves su antruoju eilėje į britų sostą asmeniu visame pasaulyje stebėjo maždaug du milijardai televizijos žiūrovų.

Jos veidas papuošė milijonus žurnalų viršelių, atidžiai nagrinėjama kiekviena jos apranga, o visi vilkėti drabužiai akimirksniu tampa "bestseleriais" - kaip būdavo ir Williamo motinos princesės Dianos atveju.

Apie įžymybes rašantys žurnalai atkakliai narsto kiekvieną kunigaikštienės fotografiją ir ieško kokių nors nėštumo ženklų, tačiau ji dar nesilaukia, o laikui bėgant žiniasklaidos spaudimas šiuo klausimu neabejotinai tik didės.

Šiuo metu Catherine gyvena toli nuo Londono rampų šviesų ir objektyvų - Anglesyje Šiaurės Velse, kur Williamas dirba Karališkųjų oro pajėgų gelbėjimo sraigtasparnio pilotu. Vieši jos pasirodymai yra nedažni ir atidžiai kontroliuojami.

Kaip pasakė BBC karališkasis korespondentas Peteris Huntas (Piteris Hantas), "ji, kaip ir princas Williamas, vis dar atsargiai eina savo likimo link".

Po vestuvių ji dalyvavo tik kokiuose 15-oje oficialių renginių Didžiojoje Britanijoje ir su princu Williamu lankėsi Kanadoje bei Kalifornijoje - tai labai nedaug, palyginti su kitais karališkosios šeimos nariais.

Ji matoma retai, o girdima dar rečiau - kunigaikštienė Catherine kol kas nėra pasakiusi nė vienos kalbos.

Vis dėlto ji yra nepaprastai populiari, o tie visuomenės nariai, kurie buvo su ja susitikę, sako, kad ji mielai pasišnekučiuoja ir visai nėra išpuikusi.

Kuomet buvusio piloto ir skrydžių palydovės duktė pirmą kartą su karališkąja šeima pasirodė jos tradicinėse Kalėdų pamaldose, nebuvo jokių abejonių, kad Catherine, vilkinti slyvų spalvos paltu ir užsidėjusi tokios pačios spalvos skrybėlę, yra kaip tik ta, į kurią pasižiūrėti ir susirinko minia.

Ši mėnesį, laikydamasi karališkosios tradicijos, ji paskelbė, kuriuos labdaros fondus rems, ir įsipareigojo būti skautų lydere savanore, daugiausia - netoli Anglesio.

Ji bus susijusi tik su keturiais labdaros fondais, nors, pavyzdžiui, karalienė globoja 600. Catherine globos organizaciją, per meną padedančią sunkiai auklėjamiems vaikams, ir labdaros fondui, padedančiam buvusiems narkomanams susitvarkyti gyvenimą.

Ji labai palaipsniui pradėjo sekti Williamo velione motina Diana, kuri, be kitų dalykų, rūpinosi AIDS pacientais ir sausumos minų aukomis.

Kandžiai komentuodamas Catherine labdaros įsipareigojimus, "The Independent" rašė, jog tai buvo "prie visų priderintas planas".

"Labdaros organizacijos gauna lėšų ir žinomumo. Princesė gauna viešą įvaizdį, labai reikalingą, kaip pasirodo, nes pastaraisiais mėnesiais stiprėjo įspūdis, kad, be lieknos figūros ir perlinių dantų šypsenos, naujoji karališkosios šeimos narė yra ... nuobodoka".

Vis dėlto tokie atsiliepimai yra reti, ir 30-ies sulaukusi Catherine gali džiaugtis labai pozityviais žiniasklaidos pranešimais. Laikraščiai, galbūt, taip pat demonstruoja tam tikrą atsargumą po nepaliaujamo Dianos persekiojimo.

Knygos "Williamas ir Kate: meilės istorija" (William and Kate: The Love Story) autorius Robertas Jobsonas (Robertas Džobsonas) žurnalistams sakė, kad ji turėtų atsispirti spaudimui keisti savo individualybę, kuri patraukė Williamą, kai jiedu dar tik studijavo universitete Škotijoje.

"Visi turi didelių lūkesčių, tačiau Kate svarbu - jei ji nori būti priimta ir populiari - būti savimi", - sakė jis.

"Negali būti žiniasklaidai pritaikyta tobula princese - tokio dalyko nėra, - negali kurti princesės įvaizdžio kompiuterio monitoriuje ir daryti jį visiškai tokį, koks jis turi būti. Turi rizikuoti, turi parodyti savo individualybę. Kol kas ji iš tikrųjų neturėjo galimybės to daryti", - sakė R.Jobsonas.
Andriusso