BAFTA Narystės premija, kuri yra šios organizacijos aukščiausias apdovanojimas, skiriama už viso gyvenimo nuopelnus kinematografui. Tarp ankstesnių jos laureatų buvo Charlie Chaplinas, Alfredas Hitchcockas, Stevenas Spielbergas ir Laurence'as Olivier.

„Martinas Scorsese yra savo laikmečio legenda; tikras įkvėpimas visiems jauniems režisieriams visame pasaulyje“, - sakė BAFTA pirmininkas Timas Corrie.

M.Scorsese, kuris taip pat yra kino prodiuseris ir scenaristas, sukūręs pripažinimą pelniusius filmus „Taksi vairuotojas“ (Taxi Driver) ir „Niujorko gaujos“ (Gangs of New York), devynis kartus buvo nominuotas BAFTA apdovanojimams, kurie yra "Oskarų" atitikmuo Didžiojoje Britanijoje.

69 metų režisierius 1991 metais pelnė tris BAFTA apdovanojimus už filmą „Geri vyrukai“ (Goodfellas). Jis taip pat kelis kartus buvo nominuotas „Oskarams“, kol galiausiai pelnė išsvajotąją statulėlę už 2006 metų filmą „Infiltruoti“ (The Departed).

M.Scorsese taip pat yra sukūręs kelis dokumentiniu filmus apie muziką ir muzikantus, o jo paskutiniu kūriniu tapo trimatis nuotykių filmas visai šeimai „Hugo“.

Šių metų BAFTA apdovanojimų nominacijos bus paskelbtos sausio 17 dieną, o laureatai bus atskleisti per ceremoniją Londono karališkojoje operoje vasario 12 dieną.