Artėjant filmo „Purvini žaidimai“ lietuviškajai premjerai kviečiame susipažinti su George‘u Timothy Clooney iš arčiau.

G.Clooney ūgis 180 cm.

Aktoriaus tėvas Nickas Clooney dirbo televizijoje, tad mažasis George‘as jau nuo 5-erių metų laiką dažnai leisdavo TV studijoje.

Studijuodamas G.Clooney mėgino įstoti į Cincinačio „Reds“ beisbolo komandą, tačiau jam nepavyko.

Aktorystės G.Clooney ėmėsi po to, kai jo pusbrolis, aktorius ir režisierius Miguelis Ferreras davė jam nedidelį vaidmenį meniniame filme.

Pradžia kino pasaulyje G.Clooney nebuvo lengva – iš gimtosios Kentukio valstijos į Los Andželą 1982-aisiais persikraustęs vaikinas visus metus nakvojo bičiulio sieninėje spintoje, mėgindamas gauti nors vieną rolę.

G.Clooney buvo vyriausiuoju pabroliu aktoriaus Richardo Kindo vestuvėse.

Aktorius vedė kolegę Talią Balsam 1989-aisiais, jie išsiskyrė 1993-aisiais. Po to G.Clooney pasakė, kad niekuomet nebesituoks. Kol kas jis puikiai tesi savo pažadą.

G.Clooney taip pat tikina neturėsiąs vaikų. Aktorės Michelle Pfeiffer ir Nicole Kidman buvo susilažinusios iš 10 tūkst. JAV dolerių, kad jis taps tėvu iki 40-ies. Kadangi abi klydo, išsiuntė G.Clooney čekius sutartai sumai. Jis grąžino pinigus, siūlydamas lažintis iš dvigubai didesnės sumos, kad jis vaikų neturės iki 50-ies.

1997-aisiais žurnalo „People“ buvo išrinktas seksualiausiu pasaulio vyru.

Tais pačiais metais G.Clooney tituluotas geriausiai besirengiančia televizijos žvaigžde.

G.Clooney 18-a metų augino kiaulę vardu Maxas, kurią jam padovanojo Johno Travoltos žmona Kelly Preston. Maxas mirė 2006-ųjų gruodžio 1-ąją.

2000-aisiais vaidinti filme „O, broli, kur tu?“ (angl. „O Brother, Where Art Thou?“) G.Clooney sutiko net neskaitęs scenarijaus – taip stipriai jis norėjo dirbti su broliais Coenais. Filmuotis jis sutiko už kur kas mažesnį atlygį nei įprastai.

Teigiama, kad G.Clooney filmavimo aikštelėje susimušė su 1999-ųjų filmo „Trys karaliai“ (angl. „Three Kings“) režisieriumi Davidu O. Russellu. Nuo tada kino kūrėjas yra pasakęs: „Nekursiu kito filmo su G.Clooney, net jei man už tai sumokės 20 mln. JAV dolerių.“

G.Clooney yra geras aktorių Marko Wahlbergo ir Beno Weisso draugas, artimas Julios Roberts bičiulis.

Keliskart interviu aktorius yra sakęs, kad kenčia nuo kraujuojančių skrandžio opų, jis iki šiol vartoja vaistus nuo pilvo skausmo.

2003-aisiais G.Clooney užėmė trečiąją vietą dešimties seksualiausių „People“ žurnalo išrinktų vyrų sąraše.

Aktorius vadovauja nuosavai kino ir televizijos produkcijos kompanijai „Maysville Pictures“.

Tapo antruoju vyru po Richardo Gere‘o, pasirodžiusiu ant žurnalo „Vogue“ viršelio.

Būdamas jaunas, į aktorių atrankas G.Clooney vykdavo dviračiu.

Aktorius yra animacinio TV serialo „Pietų parkas“ gerbėjas.

Siekdamas aktoriaus karjeros G.Clooney kurį laiką gyveno su būsima J.Travoltos žmona K.Preston.

G.Clooney penkis kartus pasirodė prieš režisierių Ridley Scottą, mėgindamas gauti J.D. vaidmenį filme „Thelma & Louise“ 1991-aisiais. Rolė atiteko Bradui Pittui, su kuriuo G.Clooney vėliau tapo gerais draugais.

Aktorius labai mėgsta alų, jis įgarsina „Budweiser“ televizijos reklamas.

Jis yra Dalaso „Mavericks“ krepšinio klubo gerbėjas.

G.Clooney pasirodė ant pirmojo vyrams skirto „Vogue“ viršelio 2005-aisiais.

Po incidento filmuojantis juostoje „Sirijana“ (angl. „Syriana“) 2005-aisiais, G.Clooney kentėjo nuo nugaros ir galvos skausmų ir atminties praradimo. Jis visiškai pasveiko po kelių stuburo operacijų.

G.Clooney priklauso vila ant Komo ežero kranto Italijoje, ten jis gyvena kelis mėnesius per metus.

Aktorius pelnė „Oskarą“ už Geriausią antraplanį vaidmenį filme „Sirijana“.

Po to kai su partneriu Stevenu Soderberghu 2006-aisiais uždarė prodiuserinę kompaniją „Section Eight“, G.Clooney kartu su Grantu Heslovu įkūrė naują prodiuserinę įmonę „Smoke House“.

Dar kartą žurnalas „People“ G.Clooney seksualiausiu pasaulio vyru išrinko 2006-aisiais.

2006-ųjų gruodį aktorius keliavo į Kiniją ir Egiptą, kad asmeniškai paprašytų vietos valdžios pasinaudoti ryšiais su Sudano vyriausybe ir sustabdyti smurtą Darfūro regione.

Būdamas paaugliu G.Clooney dirbo tabako laukuose.

2007-aisiais G.Clooney įvardintas 13-uoju 50-ies Protingiausių Holivudo žmonių sąraše.

Mėgstamiausia aktoriaus daina – „Destination Moon“, kurią atlieka Dinah Washington. Mėgstamiausias jo romanas – Levo Tolstojaus „Karas ir taika“.

Šiuo metu G.Clooney draugauja su buvusia profesionale imtynininke, aktore ir modeliu Stacy Keibler. Jie yra kartu nuo 2011-ųjų liepos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją