Štai septynių žvaigždžių vaikai, kurių racionas nuo paprastų bendraamžių gerokai skiriasi.

Masonas Disickas: jokių riešutų

Kai Kourtney Kardashian sūnui Masonui buvo vienuolika mėnesių, jis pirmą kartą paragavo žemės riešutų sviesto ir netrukus viską išvėmė. Negana to, vaiką iškart išbėrė. Sunerimusi mama su mažyliu išskubėjo į ligoninę.

Vėliau savo tinklalapyje K. Kardashian rašė: „Penktadienį vakare Masonas paragavo žemės riešutų sviesto ir jam prasidėjo alerginė reakcija. Vos paragavęs po kelių minučių viską išvėmė, o jo veidą išbėrė. Paskambinau telefonu 911, netrukus atvyko gelbėtojai. Jie pasiūlė nuvežti vaiką į ligoninę, ką mes ir padarėme.

Jis visą laiką jautėsi puikiai ir net nesuvokė, kad kažkas negerai. Jam netgi patiko pasivažinėti greitosios pagalbos automobiliu. Jis toks geras berniukas!“

Nors nuo to laiko K. Kardashian daugiau nekomentavo savo atžalos mitybos ypatumų, tačiau greičiausiai galima tvirtinti, kad artimiausiu metu riešutų Masonas neragaus.

Bear Blu: veganas

Alicia Silverstone jau seniai pasirinkusi veganės gyvenimą. Jos knygoje „Kind Life“ ir tinklalapyje gausu patarimų, kaip gyventi nevalgant gyvulinės kilmės produktų. Veganų principams ji liko ištikima net nėštumo laikotarpiu, todėl savaime suprantama, kad su jais bus supažindintas ir sūnus Bear Blu.

„Bear vystėsi man valgant veganišką maistą, todėl mes ir toliau jį maitinsime sveikai. Jis valgys organišką, augalinės kilmės maistą. Ketinu labai rūpintis jo organizmu, todėl esu pasiryžusi jam duoti kaip įmanoma grynesnį ir sveikesnį maistą. Norime, kad jo imunitetas būtų stiprus, kad jis pats būtų ypatingai sveikas – tai tik viena iš daugelio priežasčių, kodėl jis valgys veganišką maistą“, - sakė A. Silverstone.

Bryn Hoppy: vegetarė

Būdama natūralaus maisto virtuvės šefė, Bethenny Frankel neduoda kitokio pasirinkimo ir savo dukrai Bryn Hoppy. Savo tinklalapyje apie sprendimą dukrai nuo kūdikystės duoti vegetarišką maistą B. Frankel rašė: „Auginti Bryn kaip vegetarę – buvo asmeninis pasirinkimas. Jeigu Bryn paaugusi šventėje panorės kažko nevegetariško, nenoriu, kad ji jaustųsi atstumta. Ji pati suras savo kelią. Buvau žaliavalgė, veganė, vegetarė ir taip toliau. Man patinka jausmas, kad valgai visus tuos sveikus produktus, bet jokios mėsos. Nenoriu, kad ji būtų veganė, nes manau, kad jai reikia piene esančių riebalų ir baltymų, norėsiu, kad kartais suvalgytų natūralaus sūrio. Jos sveikata yra svarbiausia. Jeigu ji nevalgys pakankamai pupelių ir naudingų baltymų, galiu ir pakeisti savo požiūrį“.

Apple Martin: vegetarė

Gwyneth Paltrow seniai garsėja savo išskirtine mityba – pavyzdžiui, ne vienerius metus laikėsi makrobiotinės dietos – tačiau dabar atėjo jos dukters eilė. Nors aktorės receptų knygoje pilna mėsos ir žuvies patiekalų, tačiau, mamos tvirtinimu, dukrelė Apple yra „absoliuti vegetarė“. „Ji pati tai pasirinko. Kartais galiu įkalbinti ją suvalgyti šiek tiek žuvies, bet tai nutinka itin retai“.

Rocco Ritchie: ne vien vegetaras

Ilgus metus Madonna griežtai laikosi makrobiotinės mitybos principų ir akivaizdu, kad ne veltui – ji tikrai neatrodo esanti 53 metų. Kai išsiskyrė su Guy Ritchie, norėjo būti tikra, kad jos vaikai laikysis makrobiotinės dietos net ir tada, kai jos nebus šalia.

Kalbama, kad buvusiam vyrui pateikė eilę griežtų taisyklių, kurių privalu laikytis, kai vaikai lankosi pas jį. Taisyklių esmė paprasta: būtina valgyti vegetarišką, makrobiotinį ir organinį maistą.

RJ Peete'as: jokio glitimo

Kai Holly Robinson Peete sužinojo, kad jos trimečiam sūnui RJ diagnozuotas autizmas, ji pasielgė kaip ir bet kuri kita mama – ieškojo būdų, kaip padėti savo vaikui. Netrukus ji išsiaiškino, kad sūnaus organizmas jautriai reaguoja į glitimą, todėl iš jo valgiaraščio pamažu pradėjo šalinti produktus iš kviečių.

„Mūsų sūnus alergiškas glitimui. Nebuvau net girdėjusi apie alergiją kviečiams ir tai nutiko gerokai anksčiau nei žvaigždės prabilo apie išskirtines dietas. Mes su tuo susidūrėme anksčiau. Atlikome tyrimus ir paaiškėjo, kad jis alergiškas kviečiams. O kviečiai yra visur! Mums labai padėjo jo atpratinimas nuo kviečių, - pasakoja H. Robinson Peete. - Dabar jo racione vėl yra šiek tiek glitimo. Per ilgus metus organizmas pamažu ėmė toleruoti jį, todėl į jo mitybą vėl įtraukėme šiek tiek kviečių produktų. Vis dėlto nepersistengiame. Mes turime dar du mažus vaikus, kuriuos irgi supažindinome su maistu be glitimo, todėl dabar visi galime valgyti tokias pačias picas. Kai susiruošiu apsipirkti, turiu užsukti į tris parduotuves ir dar panaršyti internete. Paprasčiausiai neįmanoma rasti produktų be glitimo. O reikia rasti maisto, kuris būtų skanus. Prieš dešimtmetį būtumėte nustebę, kokia buvo maža skanių glitimo neturinčių produktų pasiūla. Dabar gi yra ne vienas prekės ženklas, kuris stipriai padirbėjo, kad toks maistas būtų skanesnis. Tik kartais jis gali būti neįperkamas. Paprasčiausiame prekybos tinkle jo nerasite“.

Evanas Asheris: jokio glitimo

Aktorė Jenny McCarthy jau seniai kalba apie mitybos be glitimo naudą autizmu sergantiems vaikams, nes įsitikinusi, kad iš jos sūnaus Evano raciono išbraukus glitimo ir kazeino turinčius produktus, vaiko būklė akivaizdžiai pagerėjo.

„Manome, kad Evano būklę pagerino mityba be glitimo ir kazeino, vitaminai, metalų detoksikacija. Kai Evano neurologinė funkcija atsigavo, medicininės procedūros, kalbos terapija ir elgesio analizės seansai padėjo jam greitai išsiugdyti įgūdžius, kurių anksčiau neturėjo dėl to, kad buvo įšalęs autizme“, - sako J. McCarthy.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)