Savaitinę kokteilio dozę sudaro vitaminai C, B12 bei magnis. Jis yra sušvirkščiamas į kraują. Tai atlieka į S. Cowello namus ar biurą ateinanti slaugė tam, kad jis galėtų dirbti „pilnai pakrautomis baterijomis“.

„Tai yra neįprastai šiltas jausmas, – sako 51 metų amžiaus muzikos prodiuseris. – Gali jausti, kaip vitaminai keliauja per tave. Tai labai nuramina“.

Simon Cowell

Gal tai ir nuskambės kvailai, tačiau buvęs šou „X Factor“ teisėjas ne vienas naudoja keistas terapijos priemones norėdamas pasukti laiką atgal.

Nuo karvių smegenų ir žmogaus placentos kremų ar ledo kambarių ir dėlių – nėra nieko, ko įžymybės neišbandytų ieškodamos jaunystės eliksyro.

„Daily Mail“ rašo apie tai, kokius neįprastus gydymo būdus naudoja tie, kurie turi daugiau pinigų nei sveiko proto.

Dėlių terapija

Ši procedūra – ne skystablauzdžiams. Jos metu nuo kūno nuskutami plaukeliai ir reikia įlipti į terpentino vonią, kurioje dėlės vaišinasi jūsų krauju. Visa tai dėl garsenybių pamėgtos detoksikacijos.

Demi Moore

Ją mėgstanti 48 m. aktorė Demi Moore entuziastingai džiaugėsi: „Matai, kaip dėlė siurbia tavo kraują vis storėdama ir storėdama“.

Kaip tai veikia? Dėlių seilės turi anestetinių ir krešėjimą mažinančių savybių. Dėl jų išsiplečia kraujagyslės, todėl dėlės medicinoje naudojamos nuo senovės Egipto laikų. Tačiau manoma, kad jos kūną nuo teršalų valo ne blogiau nei žmogaus kepenys.

Nuodų kaukė veidui

Nors mintis apie gyvatės įkandimą mums mirtingiesiems nėra patraukli, įžymybės šluoja nuodų kupinus kremus, kurie esą mažina raukšles. Neva tai yra gamtinis botulino toksinas.

Minėtą kaukę mėgsta. 38 m. amžiaus aktorė Gwyneth Paltrow. Ji tiesiog dievina gyvatės nuodų terapiją, o seserys Danni ir Kylie Minogue (39 ir 43 m.) negali apsieiti be bičių nuodų veido kaukės.
Kaip tai veikia? Nuodai švelniai gelia odą, kuri siunčia signalus į nervus, gaminančius veido raumenis atpalaiduojančius ir stiprinančius chemikalus. Valio. Raukšlės dingsta. Ar bent jau tuo tikima.

Tibetiečių vienuolių pratimai

Tai yra į jogą panašių pratimų serija, kitaip dar vadinama „jaunystės fontano“ mankšta. Jai 2500 metų ir ją kasdien praktikuoja Tibeto vienuoliai.

Ją mėgstantis naujo šou „Strictly Come Dancing“ vedėjas 83 metų amžiaus veteranas Bruce‘as Forsythas tikina kasdien padarantis 25 pasisukimus, kelių sukimus, pėdos įtempimus ar klubų išjudinimus. „Nenoriu pasenti oriai. Noriu pakovoti“, – pareiškė jis. Gerai, nes jo atveju apie jokį orumą ir kalbos būti negali.

Johnas Forsythe'as

Kaip tai veikia? Daug pasakojama apie šiuos pratimus, esą jie padeda išsaugoti mūsų kūno „judančius sūkurius“. Tačiau praktikuoti jogą kasdien po 15 minučių ir taip niekam nepakenktų.

Veido kaukė iš žmogaus placentos

Jeigu dabar pietaujate, geriau neskaitykite. Per šią terapiją į jūsų veidą įmasažuojama veido kaukė su tikra žmogaus placenta (surinkta iš Rusijos gimdymo skyrių). Sakoma, kad tokia kaukė yra tris kartus efektyvesnė už įprastą.

Ją mėgsta 42 popžvaigždė Jennifer Lopez. Pasakojama, ji dukart per savaitę pasidaro tokią kaukę. Jai neabejingos ir Reese Witherspoon (35) bei Madonna (53 m.). Tokia kaukė kainuoja apie 2800 Lt.

Placentoje yra daug proteino, vitaminų ir mineralų (kai kuriose kultūrose ji yra valgoma) ir aminorūgštis glicinas, kuris storina odą. Ji puikiai tinka saulės nudegimams ir rūgšties išdegintoms dėmėms gydyti.

Keraminiai kristalai


Gal porceliano gabalėlių injekcijos į jūsų veidą su specialiu šautuvu ir nėra geras laisvalaikio praleidimo būdas, tačiau ši terapija laikoma viena populiariausių naujų grožių terapijų, kilusių iš Paryžiaus. Sakoma, kad ji ištempia veidą be skalpelio.

Jerry Hall ir Thierry Mugler

Buvęs supermodelis Jerry Hall (55 m.) išbandė šią metodiką. 

Kaip tai veikia? Kristalai (bifazinis trikalcio fosfatas) yra dažnai naudojami dantų milteliuose arba kaip skrandį raminantys vaistai, tačiau čia jie yra patalpinti odą storinčioje hialuroninėje rūgštyje ir suleidžiami po oda, kur ištempia veidą skatindami kolageno gamybą.

Ledo kambariai

Kas tai? Tikrai ne saunos mėgėjams. Ši „krioterapija“ skirta gyvo kūno užšaldymui. Apsiginklavę kojinėmis, pirštinėmis, kepure, veido kauke ir apatiniais esate uždaromi į kambarį, kur temperatūra yra –130 laipsnių ir turite jame išbūti tris minutes. Teigiama, kad šios sesijos padeda nuo įvairių negalavimų: nuo sporto traumų iki celiulito ar bendro nuovargio.

Ją mėgsta Pamela Anderson (43 m.) ir Tony Blairas (58 m.).

Pamela Anderson

Kaip tai veikia? Ekstremali temperatūra kūną pastato į gynybinę padėtį. Laikinai sutrinka rankų ir kojų aprūpinimas krauju. Tad kraujas suteka aplink jūsų galūnes ir kūnas pagamina didesnę seratonino dozę.

Paukščių mėšlo kaukė 

Nustebsite, jeigu pažvelgsite į elegantiškai skambantį procedūros pavadinimą – „Geišos veido kaukė“. Per šią terapiją paukščių išmatos – Japonijoje surinktos lakštingalų fekalijos – užtepamos ant jūsų veido. Po procedūros veidas turėtų sveikai blizgėti.

Pasakojama, kad procedūrą itin pamėgo Victoria Beckham ir kad tokias paukščių mėšlo kaukes ji reguliariai pasidaro namuose.

Victoria Beckham

Ar pastebėjote, kaip paukščių išmatos veikia jūsų automobilio dažus? Kaukė veikia panašiai – enzimas sunaikina viršutinius odos sluoksnius palikdamas odą šviežią ir blizgančią.

Karvių smegenų tepalas

Nėra prasmės atrodyti jaunai, jei jūsų smegenys taip nesijaučia. Selegilinas yra smirdintis geltonas tepalas, pagamintas iš karvių smegenų. Juo buvo gydomi Parkinsono liga ar depresija sergantieji. Neva ši priemonė skaidrina protą.

Jį mėgstantis 55 metų amžiaus aktorius Melas Gibsonas tepa šį tapalą ant savo rankų norėdamas „išvalyti nervinių signalų perdavėjus ir paaštrinti protinį susitelkimą“ prieš pradėdamas žaisti pokerį.

Melas Gibsonas

Tai yra patvirtintas vaistas, tačiau M. Gibsonas jo neturėtų taip naudoti, kadangi vienas iš minimų šalutinių poveikių yra mieguistumas, vidurių užkietėjimas ir pykinimas. Galbūt informacija apie minėtą procedūrą tiesiog paaiškina jo dažnai nenuspėjamą elgesį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją