M. Galkinas prisipažino labai mylįs Lietuvą dėl to, jog anksčiau Vilniuje gyveno jo giminaičiai – Vilniaus žydai. Lietuvos sostinė garsenybei yra itin artimas miestas, mat Ala Pugačiova daug pasakoja apie Lietuvą, o Kristiną Orbakaitę jiedu vadina lietuve.

Atvykęs į Vilnių, M. Galkinas visuomet pasivaikščioja ir senamiestyje, tačiau nemažiau už sostinę jam patinka Klaipėda. Uostamiestį jis vadina lietuviškąja Venecija.

DELFI skaitytojų klausiamas, kuo lietuviška publika skiriasi nuo kitų šalių, vienas žymiausių Rusijos humoristų aiškino, jog Lietuvoje jo gerbėjai tokie pat nuostabūs kaip ir Rusijoje.

„Kai viešiu Lietuvoje, visad ką nors repertuare parenku iš Lietuvos aktualijų, kalbu lietuviškai, kalbu apie artimus lietuviams dalykus“, - DELFI konferencijos metu pasakojo jis.

Pasiteiravus, kuris darbas mieliausias – laidų vedėjo, dainininko ar humoristo, DELFI konferencijos svečias juokavo, jog labiausiai jam patinka atsakinėti į klausimus. Esą tą galima daryti nemokamai ir be rimtos atsakomybės.

Maksimas Galkinas

Garsenybei patinka, kai žmonės jo negali apibūdinti tiksliai. Esą kai įžymybę gerbėjai gali tiksliai išskirti, tuomet ji pasidaro tiesiog nebeįdomi.

Nors M. Galkinas apie sau mieliausią darbą nebuvo nusiteikęs kalbėti, šmaikštaudamas paaiškino, jog juokauti jam labiausiai patinka apie moteris, o ypač tuomet, kai jos šalia.

„Iš tiesų mėgstu juokauti apie aktualijas, kas kelia žmonėms juoką, sudomina. Aš juokauju apie viską, daug pokštų perteikiu ir iš savo gyvenimo“, - atskleidė Rusijos humoristas.

Komikas prisipažino mėgstantis klasikinę literatūrą, tačiau didelę reikšmę teikia kūriniams, perskaitytiems dar mokykloje, kai į juos gali pažvelgti kitomis akimis. Labiausiai M. Galkinas mėgsta fantastiką.

„Gana dažnai tikrai paimu knygą į rankas. Bet aišku ne taip daug kaip universitete studijuodamas“, - pasakojo lietuvių mėgstamas humoristas.

Naujienų portalo DELFI skaitytojų klausiamas, ar A. Pugačiova prisidėjo prie populiarumo, Lietuvoje viešintis komikas neslėpė, jog būtent Rusijos estrados primadona ir padėjo tapti garsenybe.

„Nors aš tikrai iš daugelio žmonių patirties pasisėmiau. Nors kai aš susipažinau su Ala, jau buvau žinomas, vedžiau laidą ir koncertą buvau savo surengęs. Bet po pažinties su Ala mažiau žinomu tikrai netapau“, - pasakojo M. Galkinas.

Klausiamas, kodėl neaugina barzdos, M. Galkinas sakė anksčiau ją turėjęs ir jau gerą pusvalandį galvojantis, kaip pakeisti įvaizdį, kai jį mato tiek daug internautų. Vyras juokavo, jog barzdos pastaruoju metu neaugina todėl, jog joje po valgio lieka maisto.

Pasiteiravus apie mėgstamiausią sportą ir tai, ar žino, jog rugsėjį Lietuvoje rengiamas Europos vyrų krepšinio čempionatas, kuriame dalyvaus ir Rusijos krepšinio rinktinė, M. Galkinas sakė pats nesportuojantis, tačiau sportu besidomintis.

„Gerai slidinėju su kalnų slidėmis, bet ar galima tai vadinti sportu? Nes aš lekiu nuo kalno tik po kelių bokalų vyno. O sportas ir alkoholis nesuderinami dalykai. Šiaip sportu domiuosi, bet žiūrėti nemėgstu, man nuobodu, daugiau keliu sau klausimą, kaip kiti gali žiūrėti sporto varžybas“, - teatsakė jis.

Maksimas Galkinas

Komikas sakė mėgstantis pavalgyti Lietuvoje, tačiau dažniausiai nežino, ar ragaujami patiekalai yra nacionaliniai. „Iš lietuviškų patiekalų aš žinau tik cepelinus, bet Lietuvoje man skanu viskas“, - komplimentų lietuviškai virtuvei negailėjo jis.

Paklaustas, ar daug dėmesio skiria savo išvaizdai, nuo tiesių atsakymų M. Galkinas išsisuko, teatsakęs, jog keliasi septintą valandą ryto ir iki 13-os val. skutasi.

„Šou programose prašau stilistų pagalbos, bet jie paprastai ilgai su manimi neištveria, atneša kokią nesąmonę, kad užsidėčiau ir veju juos lauk, ir ieškau kitų“, - apie įvaizdį ir bendradarbiavimą su stilistais kalbėjo garsenybė.

Pasiteiravus, kaip vertina Rusijos premjerą Vladimirą Putiną ir ar priklauso jo partijai bei ar jam svarbu, kas vadovauja jo tėvynei, M. Galkinas sakė labai besidomintis tuo, kas vyksta Rusijos politikoje.

Tačiau humoristas pabrėžė, jog dalyvauti politikoje nenorėtų. Esą yra per daug užimtas mėgstama veikla, nenorėtų nuo jos atsitraukti. Atsakyti į klausimą, ar humoristui patinka tai, kas pastaruoju metu vyksta Rusijos valdžioje, jis tikino negalįs. Esą ten M. Galkinas nieko pakeisti negali.

Konferencijos metu garsenybė neišvengė ir klausimo apie turtus. Humoristas paaiškino, jog pinigų niekuomet nelaikė savo gyvenimo tikslu.

„Net neprisimenu to momento, kai pradėjau iš tiesų daug uždirbti. Taip pat pinigai pas mane neužsilaiko. Gerbūvis nepriklauso nuo pinigų kiekio, o nuo požiūrio į juos. Gerai, kai yra pinigų, nes man jie leidžia jaustis laisvam. Man svarbiausia yra jaustis nepriklausomu ir turėti galimybę padėti kitiems“, - kalbėjo M. Galkinas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją