Tačiau praėjusį mėnesį Christiano Louboutino byloje prieš „Yves Saint Laurent“ padėtis komplikavosi, nes YSL pateikė atsakomąjį ieškinį prieš Ch. Louboutiną, pareiškusi, kad prancūzų dizaineris neturi teisės monopolizuoti vieną spalvą.

Tačiau, atrodo, teisėjas labiau palaiko Ch. Louboutino pusę, ir per teismo posėdį, kuris praėjusią savaitę vyko Niujorke, atsisakė priimti YSL pateiktus argumentus. Abi pusės pateikė savo poziciją pagrindžiančius dokumentus, tačiau teisėjas Victoras Marrero nusprendė, kad YSL pateiktas visų kompanijos nuo 2004 m. sukurtų batų su raudonais padais sąrašas yra negaliojantis.

YSL advokato Davido Bernsteino pareiškimas, kad raudoną spalvą kaip skiriamąjį ženklą jo klientas naudoja nuo 1962 m., ir kad net Prancūzijos karalius Liudvikas XIV-asis bei Dorotė iš „Ozo šalies burtininko“ avėjo batus su raudonais padais, sukėlė susirinkusiųjų šypsenas.

Tačiau Ch. Louboutino advokatas pareiškė, kad šie argumentai nepatikimi, o teisėjas V. Marrero jam pritarė.

Ch. Louboutinas visų pirma siekė išsireikalauti, kad YSL būtų uždrausta naudoti batus su raudonu padu 2011 m. kruizo kolekcijoje.
Tačiau prancūzų prekės ženklas atsikirto, kad „Christian Louboutin“, kuriam, kompanijos teigimu, raudono pado prekės ženklas buvo oficialiai suteiktas 2008 m., neturi teisės monopolizuoti savo produkcijos spalvos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją