J.Moore gimė karininko ir socialinės darbuotojos šeimoje.

Tikrasis jos vardas – Julie Anne Smith. Julianne Moore ji tapo užsiregistravusi Aktorių gildijoje, tačiau tuo metu ten jau buvo kelios aktorės tokiu vardu, todėl jai teko susigalvoti naują vardą. Tuomet moteris sudėjo abu savo vardus į vieną (Julianne) ir kaip pavardę paėmė tėvo antrąjį vardą (Moore).

Mokantis universitete dirbo padavėja.

Vaikystėje dėl tėvo darbo dažnai tekdavo keisti gyvenamąją vietą.

Aktorė suskaičiavo, kad iki kol sulaukė 18-kos, jau buvo pagyvenusi 23 šalyse, lankė 9 mokyklas.

Vidurinę mokyklą baigė Frankfurte, Vokietijoje.

Kai Jodie Foster atsisakė vaidmens filme „Hanibalas“, į šią rolę buvo kviečiamos Helen Hunt, Gillian Anderson ir Cate Blanchett. Galiausiai vaidmuo po ilgų bandymų atiteko Julianne Moore.

Aktorė perskaito visus scenarijus, kuriuos gauna.

„People“ žurnalas aktorę įtraukė į gražiausių moterų 50-tuką (2001 metais).

Net trijuose filmuose vaidino drauge su Philipu Seymouru Hoffmanu: „Pašėlusios naktys“, „Didysis Lebovskis“ ir „Magnolija“.

J. Moore yra organizacijos „Save the Children“ ambasadorė.

Išmoko plaukti tik būdama 26-erių, nes labai bijo vandens.

Viename interviu užsiminė, kad jos mylimiausias aktorius – Ralphas Fiennesas, su kuriuo jie vaidino filme „The End of the Affair“.

Turi dukterį Liv ir sūnų Calebą.

Pirmasis aktorės vyras – taip pat aktorius ir režisierius Johnas Gouldas Rubinas, su kuriuo santuokoje jiedu išgyveno devynerius metus.

Šiuo metu J. Moore gyvena su antruoju vyru rašytoju, režisieriumi bei prodiuseriu Bartu Freundlichu (jis režisavo populiarųjį serialą „Californication“), su kuriuo ir susilaukė dviejų atžalų.

Aktorė prisipažino, kad yra labai jautri ir filmuojant emocionalias scenas iš tikrųjų apsiverkia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją