Abi pasaulinio lygio sporto žvaigždės prisieks amžiną meilę Edinburgo Kanongeito bažnyčioje per privačią ceremoniją po pietų. Šios vestuvės bus daug blankesnės, palyginus su prieš tris mėnesius vykusiomis Z.Phillips pusbrolio princo Williamo ir Kate Middleton, dabartinės Kembridžo kunigaikštienės Catherine, vedybomis.

Tačiau bažnyčioje, kurioje yra vietos tik 400 žmonių, tikriausiai dalyvaus dauguma svarbiausių karališkosios šeimos narių, įskaitant Kembridžo kunigaikščiu Williamą ir Catherine. Tuo tarpu per pastarųjų vestuves balandžio 29 dieną Vestminsterio abatiją buvo užplūdę 1 900 svečių, dar apie du milijardus žmonių ceremoniją stebėjo per televiziją.

Zaros ir Mike'o vestuvių pokylis vyks netoliese esančiuose Holirudo rūmuose, kurie yra karalienės oficiali rezidencija Škotijoje. Linksmybės prasidėjo jau penktadienio vakarą, kai karališkojoje jachtoje "Britannia" buvo surengtas gėrimų vakarėlis.

Jokių titulų neturinti 30 metų Z.Phillips yra jaunesnė iš dviejų princesės Anne atžalų ir tryliktoji eilėje į sostą. Jos motina yra vienintelė Elizabeth II dukra.

Zaros tėvai nusprendė, kad ji ir jos brolis Peteris nepaveldės jokių titulų ir galės gyventi kaip eiliniai piliečiai. Būtent to siekė Z.Phillips ir 32 metų M.Tindallas, kai tik turėdavo galimybę atitrūkti nuo sportinės karjeros daromo spaudimo.

Zarai kurį laiką priklausė jojimo trikovės pasaulio čempionės titulas, o M.Tindallas 2003 metais iškovojo Pasaulio regbio čempionato auksą su Anglijos rinktine, taip pat buvo nacionalinės komandos kapitonas per pergalingą Anglijos pasirodymą šių metų Šešių šalių regbio čempionate.

Jiedu susipažino 2003 metais Sidnėjuje, kai Anglijos regbio rinktinė šventė savo pergalę. Pramuštgalvis M.Tindallas, kuris taip pat yra Glosterio regbio klubo kapitonas, teigia, jog karališkosios vaikaitės širdį laimėti padėjo jo "visiškas žavesys".

Pastaruoju metu pora gyveno regentų dvare Anglijos pietvakariuose esančiame Čeltnamo mieste, ir savo ryšių stengėsi neafišuoti.

Per penktadienį dvi valandas trukusį vakarėlį Z.Phillips vilkėjo baltą suknelę su viena petnešėle ir mėlynu raštu, o M.Tindallas bendravo su svečiais jachtos denyje. Tuo metu laive grojo orkestras, padavėjai dalijo šampaną ir sumuštinius.

Kunigaikštienė Catherine, vilkėjusi vidutinio ilgio žalią suknelę, dalyvavo su savo vyru princu Williamu bei jo broliu princu Harry (Hariu), tačiau nesimatė karalienės, jos vyro princo Philipo ir sosto įpėdinio princo Charleso su žmona Camilla.

Zaros ir Micke'o vestuvės pasaulyje nesukėlė tokio didelio susidomėjimo kaip balandį vykusi karališkoji ceremonija, galimybė pamatyti visas Britanijos karališkosios šeimos garsenybes šeštadienį pritraukė prie bažnyčios, esančios vadinamojoje Edinburgo karališkojoje mylioje, kelis šimtus gerbėjų.

"Noriu pamatyti karališkosios šeimos narius, Manau, Zara išties yra miela mergina, ne pamaiva. Ji tiesiog žemiškesnė", - sakė 59 metų škotė Trish, laukianti prie užtvaro trumpoje alėjoje, vedančioje nuo bažnyčios iki Holirudo rūmų.

Apie 30 žmonių čia praleido visą naktį, kad užsiimtų geriausias vietas. Tarp jų buvo 76 metų kanadietė Margaret Kittle (Margeret Kitl), atvykusi iš Ontarijo.

"Atskridau praeitą šeštadienį ir buvau čia nuo praeito vakaro, - pasakojo moteris, dėvinti kanadietišką skrybėlę. - Pradėjau sekioti karališkosios šeimos narius, Kanadoje pamačiusi (karalių) George'ą VI (Jurgį VI) ir karalienę, kai man buvo ketveri metai."

Z.Phillips ir M.Tindall penktadienio popietę dalyvavo ceremonijos repeticijoje prieš 321 metus pastatytoje bažnyčioje, kurios vidus labai šviesus dėl baltų sienų ir neįprastos šviesiai mėlynos spalvos klauptų.

Sužadėtiniai, abu dėvėję džinsus, vėliau apie 50 minučių praleido viduje su kunigu Neilu Gardneriu, kuris juodu sutuoks, ir M.Tindallo vyriausiuoju pabroliu Iainu Balshaw. Pastarasis anksčiau kartu su Micke'u žaidė Bato miesto regbio klube ir Anglijos rinktinėje.

Išėję iš bažnyčios sužadėtiniai pamalonino žiūrovus, trumpai pasibučiavę.

"Manau, išties gerai, kad jie pasirinko tuoktis Edinburge, - šeštadienį sakė Mary (Meri), viena iš gerbėjų, susirinkusių prie bažnyčios. - Ir manau, kad gerai, jog jie pasirinko tai, kas jiems tinka."