Atsisveikinimo apeigos vyko privačioje aplinkoje.

Anglų ir ivrito kalbomis buvo skaitomos maldos, po to susirinkusieji sudainavo mėgstamą Amy dainą "So Far Away", kurią prieš 40 metų sukūrė Carole King.

A.Winehouse mirties priežastis nenustatyta, tačiau ji turėjo problemų dėl alkoholio ir narkotikų..

Apie 100 gedinčiųjų, tarp kurių buvo ir A.Winehouse prodiuseris Markas Ronsonas ir Kelly Osbourne, dalyvavo tradicinėse žydiškose laidotuvėse, kurios baigėsi velionės tėvo žodžiais: “Labąnakt mano angele, miegok ramiai; mama ir tėtis mylės tave visada”.

Savo kalboje per privačias apeigas dainininkės tėvas Mitchas Winehouse’as pasakė, kad jo 27-erių dukra buvo laimingesnė pastaruosius mėnesius negu anksčiau, ir tikėjosi ateityje būti su savo pastarųjų dvejų metų draugu - kino režisieriumi, 35-erių Regu Travissu.

Anksčiau R.Travissas neigė gandus, kad dainininkė mirė apsvaigusi nuo narkotikų.

"Ji tryško gyvenimo džiaugsmu, sportavo, darė jogos pratimus, - sakė jis. - Tai tarsi nelaimingas įvykis".

Atlikus visas apeigas, A.Winehouse palaikai buvo kremuoti Goulders Grino krematoriume, kuriame buvo kremuota ir jos senelė Cynthia – taip pat dainininkė, draugavusi su džiazo legenda Ronnie Scottu.

Pirmadienį prasidėjęs tyrimas buvo atidėtas iki spalio, nes policija mirties priežastį laiko neaiškia, ir kūno skrodimas nepadėjo nustatyti mirties priežasties. Atlikta daugiau medicininių tyrimų ir jų rezultatų tikimasi sulaukti kitą mėnesį.

Pagarbos "Back to Black" atlikėjai srautai nesiliauja. Nors jos talentą užtemdė pastarųjų metų grumtynės su narkotikais ir alkoholiu, ir jos paskutiniai pasirodymai scenoje būdavo pajuokiamai vadinami chaotiškais.

Dainininkė Adelė rašė jos tinklalapyje: "Aš nemanau, kad ji kada nors suprato, kokia talentinga ir svarbi ji buvo, bet tai suteikia jai dar daugiau žavesio".

"Nors aš nepaprastai liūdžiu dėl Amy mirties, aš taip pat negaliu pamiršti, kaip nepaprastai ja didžiavausi ir esu dėkinga už tai, kad mane įkvėpė. Amy skrajoja danguje", - rašė ji.

A.Winehouse buvo viena jausmingiausių vokalisčių, kokią tik Britanija yra mačiusi", - socialiniame tinklalapyje "Twitter" rašė dainininkas George'as Michaelas.

Panašiai kaip buvo mirus prieš dvejus metus mirus Michaelui Jacksonui, jos įrašų pardavimai rekordiškai išaugo.

Kompanijos "Official Charts Company" vadovas antradienį sakė tikintis, kad jos dainos dominuos britų topų sąrašuose iki savaitės pabaigos.

Jos septynios dainos buvo patekusios į 40 topų sąrašą ir 14 - 200 topų sąraše, daugiausia parduodamų dainų sąraše buvo atsidūrusi "Back To Black", po to sekė "Rehab", "Tears Dry On Their Own", "You Know I'm No Good" ir "Valerie".

M.Jacksonui mirus, per metus Britanijoje buvo parduota daugiau jo įrašų, negu kokio kito dainininko.

Šią savaitę "Daily Telegraph" paskelbė, kad prieš mirtį įrašytos A.Winehouse dainos gali būti išleistos atskiru albumu.

Dienraštis citavo šaltinius, sakiusius, kad A.Winehouse įrašė "daug medžiagos" ir kad jos tėvams priklauso lemiamas žodis dėl naujo albumo leidybos.

A.Winehouse atstovas "Reuters" sakė nieko nežinąs apie trečio albumo pasirodymą. "Aš žinau, kad yra sukaupta medžiagos, bet niekas apie ją nekalba", - sakė jis.