Williamas ir Kate įsteigė labdaros fondą, kad jų gerbėjai vietoj dovanų galėtų pervesti pinigus, kuriuos pora vėliau savo nuožiūra išdalins labdaros organizacijoms. Galiausiai, fonde iš viso buvo sukaupta 1 058 367 svarai arba 1 706 828 doleriai (apytikriai 4,1 mln. litų), pranešė Bakingamo rūmai.

Į fondą įtraukti ir tiesioginiai paaukojimai, ir pajamos, gautos iš projektų, susijusių su vestuvėmis. Pavyzdžiui, „Decca Records“ paaukojo pinigus, gautus už oficialų karališkųjų vestuvių albumą, o Mario Testino biuras paaukojo lėšas, gautas pardavus poros nuotrauką, kuri buvo išspausdinta oficialioje vestuvių brošiūroje.

26 labdaros organizacijos, kurioms bus paaukoti pinigai iš fondo, buvo suskirstytos į atskiras kategorijas: Menas ir sportas keičia gyvenimą, Vaikai įgyvendina savo potencialą, Pagalba ir priežiūra namuose, Parama aptarnavimo darbuotojams ir jų šeimoms bei Gamtos išsaugojimas ateities kartoms.

Fondo lėšas labdaros organizacijoms paskirstys princas Williamas ir princas Harry‘is.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją