"Lietuvos žiniasklaida siekia praturtinti savo žiūrovų patyrimą, ir nematau tame nieko blogo", - BNS penktadienį sakė A.Balčytienė.

Karališkąsias vestuves tarp princo Williamo ir Kate Middleton penktadienį tiesiogiai transliuoja trys Lietuvos televizijos kanalai.

A.Balčytienė atkreipė dėmesį, kad šį įvykį plačiai nušviečia ir tarptautiniai televizijos kanalai.

"Yra tiesiogiai transliuojama pačių žinomiausių, garsiausių žiniasklaidos kompanijų. Jeigu Lietuvos žiniasklaida į tai nereaguotų, tai būtų keista", - kalbėjo žiniasklaidos ekspertė.

"Ir politine prasme, ir šou prasme tai atitinka visus kriterijus - tai yra nedažnai vykstantis įvykis, tai traukia visuomenės dėmesį, taip pat žurnalistų", - sakė A.Balčytienė.

Pasak jos, teikti kokybišką pramogą yra viena iš žiniasklaidos funkcijų.

"Žiniasklaidos funkcija yra informuoti ir sykiu teikti kokybišką pramogą - mes negalime sakyti, kad žiniasklaida tenkindama viešąjį interesą turi atlikti tik grynąją informacinę funkciją, tik aiškinti ir analizuoti. Teikdama pramogą žiniasklaida kartu aiškina, analizuoja, vertina ir diskutuoja", - sakė ekspertė.

Didžiosios Britanijos princo Williamo ir Kate Middleton tuoktuvių ceremonija penktadienį yra didžiausios karališkosios vestuvės Britanijoje per tris dešimtmečius.