Pareigūnų uždavinys - saugoti karališkosios šeimos narius ir kitus svarbius asmenis, kruopščiai tikrinti Vestminsterio abatijos patalpas, patruliuoti gatvėse. Prie abatijos taip pat budi 35 tarnybiniai šunys. Savo itin jautria uosle jie tikrina visus įtartinus daiktus, net ir gėlių puokštes.

Vienas iš pareigūnų, atliekantis karališkosios karietos važiuojamojo liokajaus vaidmenį, turi asmeniškai saugoti Viljamą ir Keitę nuo bet kurios potencialios pasikėsinimo grėsmės. Iš esmės jis bus gyvasis skydas visame vestuvių kortežo kelyje nuo Vestminsterio abatijos, kur įvyks jungtuvės, iki Bekingemo rūmų, kurių balkone jaunavedžiai turės pasirodyti.

1981 metais, kai tuokėsi Viljamo tėvai - Velso princas Čarlzas (Charles) ir ledi Diana Spenser (Diana Spencer), vestuvių saugumu rūpinosi daugiau kaip 5,2 tūkstančio pareigūnų. Didesnį policininkų skaičių prieš 30 metų vykusiose iškilmėse nulėmė aukštesnis tų vestuvių status - mat tada vis dėlto tuokėsi ne antrasis, kaip dabar, bet pirmasis Didžiosios Britanijos sosto įpėdinis.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją