1986 m. nutapytas autoportretas buvo vienas iš paskutinių prieš jo mirtį eksponuotų A. Warholo kūrinių. Menininkas mirė po eilinės operacijos, būdamas 58 m.

Raudonos spalvos autoportretas juodame fone, kurio kraštinės siekia beveik 3 metrus, yra laikomas žymiausiu JAV popmenininko kūriniu.
Portretas bus parduotas aukcione gegužės 11 d.

Visi kiti šeši dideli 1986 m. nutapyti A. Warholo autoportretai yra saugomi muziejuose arba kolekcijose.

„Tai yra retas įvykis, kai rinkoje pasirodo tokios didybės ir svarbos kūrinys”, - teigė „Christie's” atstovė Amy Cappellazzo.

„Visiems kitiems pavyzdžiams esant muziejuose, pirkėjams tai bus paskutinė galimybė varžytis dėl meno istoriją pakeitusio kūrinio”, - sakė A. Cappellazzo.

Šiuo metu rekordinė suma, už kurią buvo parduotas A. Warholo autoportretas, yra praėjusių metų gegužės mėn. Niujorko „Sotheby's” aukcione sumokėti 32,6 mln. JAV dolerių (apie 78 mln. litų). Vasario mėn. kitas menininko autoportretas buvo parduotas „Christie’s” aukcione Londone už 10,79 mln. JAV dolerių (apie 26 mln. litų).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją