„Mano sprendimui įtakos turėjo amžius. Prieš penkerius metus man buvo atlikta širdies operacija. Praeitais metais man sukako 70 metų, o tai jau kai ką pasako, ar ne? Tuomet sunkiai susirgo vienas šeimos narys, visai neseniai sužinojau istoriją apie sunkią ligą ir mirtį“, - pasakoja aktorius.

„Star Trek“ žvaigždė nesileido į kalbas apie savo draugės mirtį, tačiau pareiškė, jog „ji buvo papuolusi į labai sudėtingą situaciją, užbaigdama savo gyvenimą tokiu šiurpiu keliu“.

„Turiu stiprią nuojautą, jog, kai man ateis laikas išeiti, nors savo gimimo ir negalėjau įtakoti, norėsiu turėti galimybę nuspręsti, kaip norėčiau mirti“, - sakė penkerius metus nuo sunkios širdies ligos kenčiantis aktorius.

„Star Trek“ aktorius pridūrė, jog toks pasirinkimas „būtų teisingas“. Už savižudybės su kito asmens pagalbą įstatymo pakeitimą pasisakė ir kiti įtakingi visuomenės veikėjai. BBC televizija ketina rodyti dokumentinį filmą šia tema, kurį pristatys pats juostos kūrėjas seras Terry‘is Pratchettas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją