Spektaklis suskirstytas į dešimt trumpų scenų, turinčių atskirus pavadinimus ir reikšmes. Pirmoji scena prasidėjusi įsižiebiant lentelei su užrašu „This is your body“ (Tai tavo kūnas), kurioje vaizduoja, kaip kūnas „virsta“ gyvybe. Tai tartum įvadas į žmogaus kasdienio gyvenimo momentus.

Po to pasirodo lentelės su užrašais: „This is your house“ (Tai tavo namai), „This is your friend“ (Tai tavo draugas) „This is you family“ (Tai tavo šeima) ir t.t., žodžiu, – visi gyvybiškai svarbūs komponentai, be kurių neapsieina nei vienas žmogus.

Spektaklyje šokantys šeši šokėjai padalinti į dvi grupes. Penki artistai atstovauja tai, ką vadintume „mase“, o vienas šokėjas – „tikrąjį“ žmogų, kitokią nei visi asmenybę. Šitokiu kontrastu choreografė nagrinėja įvairias žmogaus būsenas skirtingoje aplinkoje.

Įdomi šio spektaklio choreografija. Skambant kibermuzikai, šokėjai juda laužytais, kampuotais, robotus primenančiais judesiais, kurie gali staiga „transformuotis“ į įvairius reiškinius ar netgi daiktus (pvz., televizorius, lempa, rankšluostis, gatvė, medis ir pan.). Ypač gera plastika pasižymėjo pagrindinis spektaklio personažas – Žmogus, kurio kiekvienas atliekamas judesys buvo išbaigtas, tikslus, o kai kur net ir komiškas.

Pati šokio spektaklio „This is your life“ koncepcija buvo įdomi savo mintimi ir idėja. Choreografė, vaizduodama žmonių kasdienybę, pasitelkė ironiją ir lengvą humorą (pagrindiniam personažui, norinčiam „būti savimi“, tai yra neleidžiama t.y. jam uždengia burną, akis, užspaudžia nosį, o šis nepasiduoda ir pradeda dainuoti). Spektaklyje gailesčio žmogui dėl jo egzistencijos nesijaučia, čia viskas pateikiama žaidimo forma. Tačiau turbūt dėl šios priežasties „This is your life“ ir nesukėlė ypatingo susižavėjimo, nes trūko to, kas žiūrovui parodytų ne tik kaip yra mūsų pačių gyvenime, bet ir kaip galėtų būti...

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją