„Juodi“ darbeliai

Gražuolis Matthew McConaughey'as tik šiandien gali sau leisti ištisas dienas čiuožinėti banglente ar vaikštinėti pajūriu su žaviąja žmona Camila Alves ir dviem mažais vaikučiais. Ko gero, vienintelis „purvinas“ aktoriaus darbas šiandien – tai pakeisti mažyliams sauskelnes. O juk kadaise jis plušo... vištidėse.

Būdama penkiolikos dainininkė ir aktorė Queen Latifah greičiausiai nė nesidomėjo repu. Kur kas svarbiau jai buvo uždirbti kelis dolerius per valandą greitojo maisto užkandinėje „Burger King“. „Ruošiau mėsainius ir gėrimus, – pasakoja garsenybė, prisimindama paauglystę. – Be to, man tekdavo plauti tualetus. Turbūt buvau išprotėjusi, kad valydavau juos už minimalų atlygį“.

Whoopi Goldberg
Gerokai iki susikuriant grupei „No Doubt“, dainininkė Gwen Stefani dirbo greitojo maisto restoranų tinkle „Dairy Queen“. Čia jai tekdavo atlikti pačius įvairiausius darbus, taip pat ir plauti grindis. Beje, „No Doubt“ subūrė Gwen vyresnysis brolis ir kolegos iš „Dairy Queen“.

Aktorė Whoopi Goldberg, prieš tapdama pasaulinio garso komediante, turėjo galybę visai kitokių užsiėmimų. Pavyzdžiui, dirbo laidojimo namuose, kur grimuodavo numirėlius. Taip pat jai teko dirbti mūrininke statybų aikštelėje ir kasininke banke.

Amatininkai

Jennifer Aniston už bet kokį vaidmenį šiandien uždirba milijonus. O kadaise ji tebuvo eilinė prekių platintoja ir pasiuntinė, vežiodavusi siuntinius dviračiu, kad galėtų išlaikyti save ir turėtų iš ko apmokėti sąskaitas.

Nors aktorius Michaelas Douglasas kilęs iš žymios ir turtingos šeimos, ir jam praeityje teko sunkiai dirbti. Savo karjerą jis pradėjo benzino kolonėlėje.

Julia Roberts vaikystėje buvo įsitikinusi, kad taps veterinare, tačiau galiausiai nusprendė, jog jos kelias – aktorystė. Vis dėlto belaukiant vertingų vaidmenų jai teko pardavinėti ledus ir paplušėti batų parduotuvėje.

Įsivaizduokite: įžengiate į kirpyklą, o prie jūsų mosuodamas žirklėmis prieina... legendinis Danny DeVito. Sunku patikėti, bet prieš išgarsėdamas šis aktorius plušėjo savo sesers grožio salone.

Vargo pelės

Tom Cruise
Šiandien Tomas Cruise vardas garbinamas visame pasaulyje. Bet kadaise jis tebuvo paprastas pasiuntinukas, turėdavęs pristatyti įvairius siuntinius. Greičiausiai šios profesijos atstovams šiandien jis negaili arbatpinigių...

Kantri muzikos atlikėja Faith Hill daugelį metų žiba muzikos padangėje, bet prieš išgarsėdama ji atsakinėjo į telefoninius skambučius vienoje muzikos leidybos kompanijoje. Vėliau „pakilo“ karjeros laipteliais ir vienoje kompanijoje įsidarbino prekių pakuotoja.

Chrisas Rockas šiandien gali tik smagiai nusikvatoti prisiminęs darbą garsiame Niujorko restorane „Red Lobster“. Bet akivaizdu, kad jam nebuvo lengva bėgioti tarp klientų staliukų, kai galvoje sukosi tik viena svajonė – tapti komediantu. „Jei dirbi „Red Lobster“, vadinasi, tikrai negali sau leisti čia pavalgyti. Uždirbi minimalią algą, tiek, kiek ten kainuoja viena krevetė“, – pasakojo aktorius.

Ne tas kelias

Mariah Carey
Popkaralienė Madonna jau kelis dešimtmečius yra viena populiariausių pasaulio dainininkių. O paauglystėje ji uždarbiavo užkandinėje „Dunkin’ Donuts“. Vėliau jai teko padirbėti šokėja, kurį laiką ji modeliavo drabužius, kol galiausiai pradėjo dainuoti.

Būdamas penkiolikos aktorius Christopheras Walkenas treniravo liūtus cirke... Tačiau tai truko visai neilgai. Greitai jis suprato, kad koledžas ir aktorystė kur kas geriau užtikrins saugesnę ateitį.

Saldžiabalsė dainininkė Mariah Carey dirbo ne vienoje darbovietėje: šlavė plaukus kirpykloje, dirbo padavėja ir net buvo atleista iš rūbininkės pareigų, mat per daug rūpinosi muzika ir per mažai dėmesio skyrė savo pareigoms.

Netikėti amplua

Bradas Pittas
Jei šiandien Bradas Pittas užsivilktų viščiuko kostiumą, jam už tai mokėtų milijonus. Bet buvo laikai, kai jis taip rengėsi, mat dirbo meksikietiško maisto restorane. B. Pittui yra tekę padirbėti ir šaldytuvų išvežiotoju bei limuzinų vairuotoju.

Humoristas Jimas Carrey yra išbandęs ne vieną keistoką darbą. Pavyzdžiui, būdamas paauglys dirbo sargu vienoje gamykloje, vėliau įsidarbino apsaugininku. Na, o norėdamas atsipalaiduoti po įtemptos dienos, lankydavosi komedijų klubuose.

Režisierius Quentinas Tarantino ne visada gyveno taip šlovingai. Kai niekas dar nė neįtarė, kad jis vieną dieną išgarsės, tikrino bilietus viename suaugusiųjų kino teatre. „Bilietų kontrolieriaus darbas man buvo pats geriausias. Juk galėdavau visą dieną praleisti kino teatre ir nemokamai pamatyti visus filmus“, – pasakojo režisierius.

Serialo „Dingę“ žvaigždė Evangeline Lilly prieš išgarsėdama dirbo lėktuvo stiuardese. Jai yra tekę padirbėti ir misioniere Filipinuose, gyventi šiaudinėje lūšnelėje.

Kol dar nebuvo žymi dainininkė, Paula Abdul linksmino krepšinio aistruolius Los Andželo arenoje. 1980-aisiais ji buvo viena dailiausių šio krepšinio klubo šokėjų.

Aktorius ir režisierius Warrenas Beatty šou verslo pasaulyje sukasi nuo 1960-ųjų. Sunku patikėti, kad kadaise šis žymus žmogus viename kino teatre ragavo žiurkių naikintojo duonos.