Vienos geriausių Rusijos choreografių Tatjanos Baganovos vadovaujama trupė “Provincialnyje tancy”, apdovanota net dviem prestižiniais Rusijos teatro prizais – “Auksinėmis kaukėmis”. “Naujojo Baltijos šokio” festivalyje ši trupė kaskart susilaukia stulbinančios sėkmės. Spektaklio “Lazy Susan” pagrindas - kompozicija, sukurta Amerikos šokio festivalio (ADF) užsakymu „Tarptautinių choreografų programai”. Maskvoje spektaklio eskizas buvo parodytas 2003 m. gruodį, o gimtajame trupės mieste Jekaterinbuge premjera įvyko 2004 m. vasarį.

Intriguoja jau pats spektaklio pavadinimas. “Lazy Susan” vadinamas kiniškas besisukantis užkandžių, prieskonių ir padažų staliukas. Kaip toks keistas pavadinimas įtakoja spektaklio siužetą (arba atvirkščiai – kaip siužetas įtakoja pavadinimą), tenka tik spėlioti: „provincialai” to iš anksto neatskleidžia. Žinoma tik, kad scenoje nebus stalų su gardumynais, bet bus daug šokio spektakliui nebūdingų elementų. O pavadinime nurodyta tema - tik dvelksmas stebuklo, kuris daugiau nei valandą suka ir varto viską savo kelyje. Taip pat žinoma, jog grieš violončelė (Christoso Hatziso ir Chriso Lankasterio kūriniai) ir skambės originali elektroninė muzika. Scenoje pasirodys ne tik pati choreografė, bet ir šokėja iš Lietuvos Jekaterina Deineko.

Į Lietuvą “Provincialnyje tancy” atvyksta tiesiai iš gastrolių Bonoje (Vokietija).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją