Tyrimą inicijavusio žurnalo „Saga Magazine“ korespondentė Emma Soames sakė, kad viskas stipriai pasikeitė, „vyresnės moterys nebeavi patogių žemakulnių, net įžengusios į septintą dešimtį jos nori rengtis madingai ir puošniai.“

Jos teigimu, vyresnės moterys trokšta būti prisižiūrėjusios ir pasitempusios.

Aukštakulnių populiarumui tarp vyresnių moterų neabejotinai turėjo įtakos populiarūs serialai, kaip antai „Sex And The City“ („Seksas ir miestas“), kuriuose batai – moterų aistra.

„Saga Magazine“ tyrime dalyvavo 4 400 moterų. Paaiškėjo, kad vyresnės amžiaus moterys vengia itin aukštų kulniukų. 73 proc. apklaustųjų renkasi vidutinio aukščio kulną, o 30 proc. mėgsta 3,5 aukščio plonus kulniukus. Tik 10 proc. apklausos dalyvių avi aukštakulnius plonais kulniukais ir tik 2 proc. apsiauna batelius su 12 centimetrų kulnais.

Tiesa, bet kokio amžiaus moterims patariama nepamiršti pailsinti kojų ir kartais apsiauti žemakulnius.

2008 m. Britanijoje atliktas tyrimas parodė, kad dėl per dažno aukštakulnių avėjimo britės kenčia nuo įvairių negalavimų, pradedant kojos nykščių skauduliais, baigiant stuburo skausmais.

Radus patinkančius batus, moters širdis ima plakti iki 120-ies kartų per minutę, sijono ar palaidinės radybos šitaip neveikia. Tyrėjų teigimu, tai paaiškint moterų silpnybę batams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją