Nepaisant to, kad gydėsi nuo vėžio, 64 m. amžiaus aktorius, populiarių Holivudo kino filmų „Jūros periodo parkas” („Jurassic Park”) ir „Įprasti įtariamieji” („The Usual Suspects”) žvaigždė tęsė darbą iki pastarųjų mėnesių.

P. Postlethwaite’ą, kuris pateko į 2004 m. Naujųjų metų Šlovės sąrašą ir tapo Britanijos imperijos 4-ojo laipsnio ordino kavalieriumi, kadaise Holivudo režisierius Stevenas Spielbergas pavadino „geriausiu aktoriumi pasaulyje“.

Režisierius dirbo kartu su P. Postlethwaite’u kuriant filmą „Dingęs pasaulis: Jūros periodo parkas ir Amistadas“ („The Lost World: Jurassic Park and Amistad”).

Atsakydamas į S. Spielbergo pagyrimą, P. Postlethwaite’as sakė: „Esu įsitikinęs, kad iš tikrųjų S. Spielbergas pasakė, kad, „kalbant apie Pete‘ą, esmė yra tame, kad jis galvoja, kad yra geriausias aktorius pasaulyje“.

Britų aktorius nusifilmavo daugelyje didelės sėkmės kino teatruose sulaukusių kino filmų, įskaitant tokius filmus kaip „Tėvo vardu“ („In The Name Of The Father”), „Įprasti įtariamieji” („The Usual Suspects”) ir Bazo Luhrmanno režisuotame „Romeo ir Džiuljeta” („Romeo And Juliet”).
Varingtone gimęs aktorius pradėjo savo karjerą keliaudamas su tuometine savo mergina Julie Walters po barus su teatro grupe. Jo filmo aktoriaus karjera prasidėjo nuo nedidelių vaidmenų filmuose „Karūnavimo gatvė” (“Coronation Street”), „Prižiūrėtojas“ („Minder) ir „Auka” („Casualty”).
P. Postlethwaite’as dirbo nuosekliai, imdamasis nedidelių vaidmenų filmuose „Paskutinis mohikanas” („Last of the Mohicans”), „Svetimas 3” („Alien 3“), prieš gaudamas jo karjerai postūmį suteikusį Giuseppės Conlono vaidmenį 1993 m. kino filme „Tėvo vardu“ („In The Name Of The Father”).

Jo atliktas G. Colnono, kurio sūnus Gerry buvo klaidingai nuteistas dėl Gilfordo baro susprogdinimo, vaidmuo pelnė jam „Oskaro” nominaciją.

Po to sekė vaidmuo filme „Įprasti įtariamieji” („The Usual Suspects”) ir tėvo Laurenco vaidmuo Bazo Luhrmanno režisuotame kino filme „Romeo ir Džiuljeta” („Romeo And Juliet”).

Kiti žinomi filmai, kuriuose nusifilmavo aktorius, yra klasika tapęs britų filmas „Tuščias reikalas“ („Brassed Off”) ir S. Spielbergo „Amistadas“ („Amistad“).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją