Sekmadienį gaisravietėje rasti vieno žmogaus palaikai, veikiausiai yra 83 metų aktoriaus arba jo žmonos - 67 metų Kios Ostling, sakė policijos atstovas spaudai Janas Strommegardas.

Artimieji sakė pasigedę šios poros, taip pat nurodė, kad sutuoktiniai veikiausiai buvo savo name, kuris užsiliepsnojo penktadienį paryčiais.
Nuošalioje vietovėje netoli pietvakarinio Skaros miesto buvęs Pero Oscarssono namas sudegė iki pamatų, o atvykę ugniagesiai rado tik stovintį jo kaminą.

Pero Oscarssono namo liekanos po gaisro

J.Strommegardas kol kas negalėjo pasakyti, kada bus nustatyta palaikų tapatybė, tačiau pridūrė, jog policija tebeieško antro asmens liekanų. Gaisro priežastis kol kas nežinoma.

1966 metų Kanų kino festivalyje P.Oscarssonas buvo pripažintas geriausiu aktoriumi už badaujančio rašytojo Pontuso vaidmenį filme "Badas". Per savo karjerą jis vaidino daugiau nei šimte Švedijoje sukurtų filmų ir televizijos serialų.

Neseniai šis aktorius nusifilmavo 2009 metais išleistame švedų filme "Mergina, kuri žaidė su ugnimi" , sukurtame pagal populiarų S.Larssono romaną. Aktorius vaidino pagrindinės veikėjos Lisbet Salander globėją Holgerį Palmgreną.

Šio filmo recenzijoje JAV kino kritikas Rogeris Ebertas ypač gyrė P.Oscarssono vaidybą ir rašė, kad jis yra "didis švedų aktorius..., kuris, nors ir sunku patikėti, niekada nedirbo su (režisieriumi Ingmaru) Bergmanu".