Howardas Sternas, kuris buvo ir A. N. Smith teisininkas, buvo pripažintas kaltu dėl sąmokslo organizavimo, o dr. Khristine Eroshevich buvo apkaltinta tuo, kad apgaulės būdu, pasinaudodama suklastota tapatybe, įsigijo vaistų.

Jiems gresia laisvės atėmimas iki trejų metų.

H. Sternas buvo išteisintas nuo pateiktų kaltinimų dėl vaistų tiekimo nuo jų priklausomybę turinčiam asmeniui. Vaistus A. N. Smith išrašiusiam gydytojui Sandeepui Kapoorui buvo panaikinti visi kaltinimai.

A. N. Smith mirė 2007 m. vasario mėn. Floridos viešbutyje, išgėrusi per didelę migdomųjų dozę. Jai buvo 39 m.

Trys kaltinamieji nebuvo nuteisti dėl jos mirties.

Per devynias savaites trukusį teismo procesą buvo svarstoma, ar tikrai kaltinamieji, apakinti A. N. Smith šlovės ir prabangaus gyvenimo, pripratino ją vartoti vaistus, kad taptų jos patikėtiniais.

Teismui buvo pasakyta, jog jie naudojo suklastotus vardus, kad Kalifornijos vaistų duomenų bazėje nebūtų pastebimas per didelis vaistų kiekis, išrašytas vienam žmogui.

A. N. Smith buvo išrašomi stiprūs nuskausminamieji vaistai, taip pat nerimą mažinantys vaistai ir raminantys vaistai. Vieno mėnesio dozė siekė 1500 tablečių.

Kaltinamieji teisinosi, kad šių vaistų A. N. Smith reikėjo kovai su chroniškais skausmais, depresija ir nerimu. Jie sakė, kad receptų išrašymas naudojant suklastotus vardus gana įprastas reiškinys tarp Holivudo garsenybių, kurios nori išsaugoti privatumą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją