„Privatus lėktuvas - didžiulis komfortas turo metu. Nebūtina prisirišti prie išvykimo/atvykimo laiko, gali keisti maršrutą. Be to, apie privačių lėktuvų grafikus oro uostas neteikia informacijos, taip galima išvengti nenorimo dėmesio“, - sakė grupės koncertus Lietuvoje ir Latvijoje rengiančios agentūros „Makroconcert“ komunikacijos vadovas Aivaras Gelžinis.

Grupę turo metu lydi maždaug 50 žmonių techninio ir aptarnaujančio personalo komanda. Ji trimis autobusais iš Rygos atvyksta jau naktį prieš koncertą. Scenos, šviesos ir garso aparatūrą atgabena 6 vilkikai. Techninis personalas „Siemens“ arenoje darbus planuoja pradėti koncerto dieną nuo 7 valandos ryto.

Viename iš šešių vilkikų sukrauti ir visi virtuvės reikmenys bei įrengtas maisto sandėlys. Grupė atsiveža savo virtuvės šefą ir pageidauja tik keturių asistentų, kurie padės pamaitinti žvaigždes ir visą gausią palydą.

„Jie nepageidavo nei maisto, nei gėrimų, nes viską, kas būtiniausia vežasi su savimi. Tiesa, atvykus į šalį virėjas paprastai susitinka su koncerto rengėjais ir patikslina, kokių šviežių produktų jiems reikėtų“, - sako A. Gelžinis. Tai dažniausiai būna tradiciniai, bet greitai gendantys maisto produktai, kurių yra visose šalyse.

Koncerto užkulisiuose „A-ha“ pageidavo jaukios atmosferos. Trijuose persirengimo kambariuose, kuriuose pasirodymo lauks grupės nariai, privalo būti ištiesti kilimai, pastatyti minkštasuoliai ir sukurtas neįkyrus apšvietimas. Būtinas interjero elementas - veidrodis, kuriame muzikantai galėtų matyti save visu ūgiu.

Koncerto Rygoje dieną klavišininkas Magne Furuholmenas turėtų švęsti savo 48-ąjį gimtadienį, bet ir šia proga grupė nepageidavo nieko išskirtinio.

Iš Vilniaus „A-ha“ išskrenda kitą dieną po koncerto. Į kurią šalį jie patrauks, nėra tiksliai žinoma. Lapkričio 4 d. suplanuotas jų koncertą Kijeve, bet manoma, kad muzikantai pasinaudos laisva turo diena ir aplankys namus arba užsuks į Maskvą.

Paskutinis grupės „A-ha“ turas „Ending on a High Note“ baigsis gruodžio mėnesį koncertais gimtojoje Norvegijoje. Muzikantai nutarė surengti tiek šou, kiek reikės, kad su grupe galėtų atsisveikinti visi gerbėjai.

Paskelbus pirmojo koncerto datą, bilietai į jį dingo akimirksniu. Tas pats atsitiko ir su dar dviejų papildomų pasirodymų bilietais. Šiuo metu paskelbtas dar vienas (jau ketvirtas) papildomas paskutinis koncertas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją