Tūkstančiai legendinio atlikėjo plaukų sruogų, kurias surinko jo kirpėjas, buvo parduotos už beveik 45 000 Lt.

Savo pradžioje Elvis buvo nusprendęs dažyti savo tamsiai gelsvus plaukus visiškai juodai ir formuoti specifinę šukuoseną su ilgomis žandenomis, aukštai sukeltais glotniais plaukais ir kasele.

Per daugelį metų dainininko asmeninis plaukų stilistas Homeras M. Gillelandas rinko jo plaukus ir perdavinėjo draugui.

E. Presley šukuosena buvo pritraukusi pasaulio dėmesį, kai 1958 m. kovo 25 d. jam teko nusiskusti galvą plikai rengiantis karinei tarnybai.
Neseniai atlikta apklausa parodė, kad 50 proc. vyrų rokenrolo karaliaus šukuosena patinka labiau nei bet kurios kitos.

Kitas populiarumo aukcione sulaukęs daiktas buvo „Graceland“ vilos Memfyje, Tenesio valstijoje, pirkimo sutartis su E. Presley'io ir jo tėvų parašais. Trijų puslapių kontraktas su „Elvio Arono Presley“ parašu parduotas už beveik 105 000 Lt.

Garsusis namas „Graceland“ buvo taip pavadintas jo pirmojo šeimininko F.E. Toofo, kuris vilą skyrė savo dukrai vardu Grace. Kontraktas buvo įvardintas kaip „vienas iš labiausiai istorinių pasiūlytų Elvio daiktų“, iš dalies to, kad jame yra dainininko motinos Gladys Presley, mirusios kitais metais, parašas.

Elvio aukso ir 18 karatų deimanto kamėjos žiedas buvo parduotas taip pat už 105 000 Lt. Sunkusis 10 dydžio žiedas turi 17 mažų vieno pjovimo deimantų aplink Cezario tipo galvos kamėją su papildomais 16 mažų apvalių deimantų aplink išorinį žiedo lanką. Vidinėje žiedo pusėje, priešais kamėją, yra išgraviruotas vardas „Elvis“.

Pora jo legendinių paauksuotų akinių nuo saulės buvo parduoti už 58 000 Lt. Akiniai, kuriuose nupiešti logotipai su žaibais, buvo specialiai sukurti E. Presley jo asmeninio optikos specialisto Denniso Robertso praėjusio amžiaus aštuntajame dešimtmetyje. D. Robertsas sukūrė daugiau nei 400 porų akinių rokenrolo legendai per šio gyvenimą. Dauguma akinių tapo E. Presley įvaizdžio dalimi.

Dainininko šautuvas 22 mm „Harrington and Richardson“ gamybos septynių šovinių revolveris parduotas už daugiau nei 32 000 Lt.

Aukcione nepavyko parduoti E. Presley numylėto balto fortepijono, laikyto „Graceland“ name. Tikėtasi, kad už jį bus surinkta ne mažiau kaip 4 mln. Lt. Tarp 1957 ir 1969 m. E. Presley baltasis „Knabe“ fortepijonas ir suolelis buvo centrinė figūra „Graceland“ name. Dainininkas pirko panaudotą fortepijoną 1957 m. ir užsakė jo atnaujinimą nudažant baltai ir paauksuojant.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją