Nuo 19 m. gyvenanti Prancūzijoje ir suvaidinusi daugelyje filmų prancūzų kalba aktorė yra šių metų Kanų festivalio konferansjė. Ji pristatė komisijos narius – pirmininką režisierių Timą Burtoną, aktorius Kate Beckinsdale, Benicių del Torą ir kitus, taip pat filmo „Robinas Hudas“ žvaigždes Cate Blanchett ir Russellą Crowe’ą.

Dar prieš prasidedant festivaliui K. Scott Thomas pasakojo nusivylusi, kad renginyje mažai moterų režisierių filmų. „Gaila. Atrenki filmą ne todėl, kad jis sukurtas moters, o todėl, kad jis geras.“

Kanų kino festivalyje rodomi ne tik didelio biudžeto filmai, bet ir sukurti įvairiomis politinėmis sąlygomis gyvenančių režisierių su įvairiais ištekliais.

Visgi už daugelį bendraamžių geriau atrodanti K. Scott Thomas niekada nesibodėjo vyresnių moterų vaidmenų. Neseniai filme apie grupės „The Beatles“ lyderį Johną Lennoną ji suvaidino jo tetą Mimi.

Pernai viename interviu ji teigė nesuvokianti, kodėl aktorės griebiasi botokso: „Negaliu žiūrėti į žmones, kure atrodo kaip fotokopijos. Trikdo vaškinė jų veido išraiška. <...> Žmonės sako: „Tu drąsi, kad vaidini vyresnes moteris.“ Aš tada galvoju – Dieve, ar man dabar skambinti chirurgui? Ką man daryti? Toks mano darbas, aš naudojuosi veidu, jis čia, jis sensta. Nežinau, ar kas nors tai supranta. Visgi yra būdų gražiai atrodyti.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją