Šiemet „Eurovizijoje“ balsuoti bus galima jau nuo pirmosios dainos. „Pirmojo pusfinalio metu visi bus prisiklausę liūdnų baladžių, tai mūsų linksma daina visai neblogai žiūrėsis“, - DELFI kalbėjo A. Giržadas.

Be to, Lietuvos delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas tikino kalbėjęs su patyrusiais kitų šalių delegacijų vadovais. Jie esą taip pat išreiškė nuomonę, jog piemiesiems pasirodyti pusfinalyje nėra labai gerai, tačiau dar blogiau būtų eteryje pasirodyti iškart po reklaminės pertraukėlės.

„Kadangi pirmi pasirodom, pirmi ir repetuojame. Rytinėje repeticijoje reikia būti likus dviems valandoms iki repeticijos pradžios. Reikės keltis penktą valandą ryto, o dar juokingiau, kad dieną prieš repeticiją, gegužės 17-ąją – norvegai švęs nepriklausomybės dieną. Šventė smagi, tačiau pašėlti neteks, nes reikės eiti anksti miegoti“, - kalbėjo A. Giržadas.

Pernai Lietuvai tarptautiniame konkurse atstovavęs Sasha Song taip pat finale pasirodė pirmasis. Žinovų nuomone, tai taip pat turėjo įtakos kalbant apie vietą finalinėje lentelėje.

„Mes nesureikšminame ištraukto skaičiaus. Skiriame dėmesį dalykams,
kurie nuo mūsų priklauso, o tai, ko negalime pakeisti, priimame kaip
faktą. Nemanome, kad būti antrąjį pusfinalį atidarančia grupe yra blogai. Stengsimės pasirodymo kartelę kitiems užkelti kaip galima aukščiau", - sakė „InCulto“ vadybininkas Vaidas Stackevičius.

Antradienį Osle įvyko 34 šalių, dalyvaujančių „Eurovizijos“ konkurse, pasirodymų eilės traukimas, kad kiekviena delegacija žinotų, kurią tiksliai dieną gegužės mėnesį reikia atvykti į repeticijas Osle.
Tradiciškai buvo ištrauktos ir „laimingos kortelės“: po dvi korteles kiekvienam pusfinaliui ir viena finalui. Šią kortelę ištraukusioji šalis galėjo pati pasirinkti, kelinta pasirodys, praneša eurovision.tv.

Vasario mėnesio pradžioje buvo surengtas pasirodymų pusfinalyje eilės traukimas ir buvo paskirstyta, kuriame pusfinalyje pasirodys grupės ir atlikėjai.

Šalys finalininkės jau žinomos iš anksto – Prancūzija, Ispanija, Didžioji Britanija, Vokietija ir Norvegija.

Pirmasis pusfinalis:

1. Moldova
2. Rusija
3. Estija
4. Slovakija
5. Suomija
6. Latvija
7. Serbija (laiminga kortelė)
8. Bosnija ir Hercegovina
9. Lenkija
10. Belgija
11. Malta
12. Albanija
13. Graikija
14. Portugalija
15. Makedonija
16. Baltarusija (laiminga kortelė)
17. Islandija

Antrasis pusfinalis:

1. Lietuva
2. Armėnija
3. Izraelis
4. Danija
5. Šveicarija (laiminga kortelė)
6. Švedija
7. Azerbaidžanas
8. Ukraina
9. Nyderlandai
10. Rumunija
11. Slovėnija
12. Airija
13. Bulgarija (laiminga kortelė)
14. Kipras
15. Kroatija
16. Gruzija
17. Turkija

Finalas:

Galiausiai burtų keliu buvo nustatyta šalių finalisčių pasirodymo tvarka. Ispanija – 2, Norvegija –3, Didžioji Britanija – 12, Prancūzija – 18, Vokietija – 22 (laiminga kortelė).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją