1. Už tai, kad jos filmai nėra mergaitiški. Pirmasis jos darbas – „Point Break“ yra apie muštynes ir banko vagis. „Strange Days“ – apie ateities Los Andželą, „The Hurt Locker“ („Išminuotojų būrys“) – apie kareivius Irake. Romantiškos komedijos, meilės istorijos – ne K. Bigelow stilius.

2. Už tai, kad priimdama apdovanojimą nespiegė ir nenutaisė kvailos šypsenos. Jos veide atsispindėjo tikri jausmai, kai ištarė: „Tai reikšmingiausia gyvenimo akimirka.“

3. Už tai, kad aplenkė buvusį vyrą – Jamesą Cameroną ir nesuteikė jam šanso pasijusti pasaulio valdovu.

4. Už tai, kad pademonstravo, jog buvusios žmonos nėra pagiežingos pikčiurnos ir gali puikiai sutarti su buvusiais vyrais net iširus santuokai.

5. Už tai, kad sukūrė turiningą filmą apie karą. „Niekinga karo paslaptis ta, kad kai kuriems vyrams jis patinka, – sakė K. Bigelow interviu. – Stengiuosi išsiaiškinti kodėl, suprasti, ką reiškia būti didvyriu 21 amžiaus kovos kontekste.“ Be to, ji kūrė filmą Jordanijoje ir pakvietė filmuotis irakiečių aktorių, o ne Maroke, kaip būtų įprasčiau Holivudo režisieriams.

6. Už tai, kad dirbo 49 laipsnių karštyje. Anot scenarijaus režisieriaus ir vieno iš prodiuserių Marko Boalo, iškrito ne vienas vyras, o jai – nė motais.

7. Už tai, kad parodė, jog jos gyvenimas nebuvo tiksliai suplanuotas judėjimas iš taško A į tašką B. Paauglystėje ji norėjo būti dailininkė. Režisierė pasakojo: „Tėvas <...> svajojo tapti animacinių filmukų kūrėju, bet neįgyvendino savo svajonės, dėl to man skauda širdį. Manau, mano domėjimasis menu iš dalies susijęs su tuo, kad jis troško to, ko taip ir nepasiekė.“

8. Už tai, kad parodė, jog ir 57 m. moteris gali būti graži be jokių plastinių operacijų, be to, įrodė, kad moteris gali būti ir graži, ir protinga. Tiesa, ji yra dirbusi manekene.

9. Už tai kad pirmoji sukūrė filmą apie vampyrus – jos juosta „Near Darl“ pasirodė dar 1978 m.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją