Garbės svečio statusas suteikia galimybę tuo pačiu metu atstovauti šaliai dviejuose paviljonuose. 5-ajame 2 500 kvadratinių metrų paviljone įrengtas Rusijos nacionalinis stendas, kuriame pateiktos daugiau kaip 200 Rusijos leidyklų knygos.

Pernai specialios viešnios teisėmis Frankfurte dalyvavo Lietuva, pristačiusi ekspoziciją, kurios šūkis buvo "Lietuva: pasakojimas tęsiasi".

Šįmet parodoje dalyvaus daugiau kaip tūkstantis rašytojų ir apie 7 tūkst. leidyklų bei knygų prekybos firmų iš maždaug 110 pasaulio šalių. Lankytojų, kurių, kaip tikimasi, bus 270 tūkst., dėmesiui apie 75 tūkst. kvadratinių metrų plote bus pateikta 350 tūkst. naujų knygų ir kitų leidinių.

Įvyks keliasdešimt skaitytojų susitikimų su rašytojais, taip pat specializuotų renginių, per kuriuos knygų leidėjai iš įvairių šalių galės apsvarstyti savo verslo reikalus.

Jei mugėje apsilankys tiek žmonių, kiek prognozuojama, šis rodiklis bus geresnis nei ankstesniais dvejais metais. Šiemetinės mugės rengėjai tikisi padidinti pamažu blėstantį skaitytojų susidomėjimą, kurį atspindi ir mažėjantis knygų pardavimas. Per aštuonis šių metų mėnesius Vokietijos knygynuose apsilankė 5 proc. mažiau žmonių nei per tą patį praėjusių metų laikotarpį.

Nors parodoje vienokiu ar kitokiu būdu bus pristatyti ir Sergejus Puškinas, Levas Tolstojus bei Aleksandras Solženycinas, renginiuose ir forumuose dominuos Rusijos naujosios kartos rašytojai, tarp kurių yra nemažai moterų.

Didelės vokiečių leidyklos Frankfurte pristato daugiau kaip 20 naujų Rusijos rašytojų moterų darbų. Tarp pristatomų autorių yra ir dar visai nežinomų.

Mugėje, kuri baigsis spalio 13 dieną, bus siekiama dviejų pasaulio rekordų: Paulo Coelho (Paulu Koelju) pasirašinės net 56 kalbomis išleistą "Alchemiką" ir bus pradėtas komiksas, kuris, kaip tikimasi, taps pačiu ilgiausiu.

Frankfurto mugėje Vokietijos knygų prekybininkai įteiks 15 tūkst. eurų (beveik 52 tūkst. litų) taikos premiją, kuri šiais metais paskirta amerikiečių rašytojai Susan Sontag (Suzan Sontag).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją