JAV atsiradusi bibliotekos po atviru dangumi schema remiasi prielaida, kad žmonės dalinsis savo knygomis, sukurdami nemokamą ir visiems prieinamą biblioteką.

"Užuot turėję savo spintoje 300 romanų, kurių niekada daugiau neskaitysite, paimkite kelis jums labiausiai patikusius, padėkite viešoje vietoje ir pasidalinkite jais su kitais miesto gyventojais", - Didžiosios Britanijos televizijai sakė akcijos Mančesteryje iniciatorius Scott'as Burnham'as (Skotas Bernhemas).

Visos Mančesterio gatvėse išdėliotos knygos specialiu kiekvienai iš jų skirtu numeriu yra užregistruotos interneto svetainėje " www.bookcrossing.com". Skaitytojai internete, pavyzdžiui, gali atsekti, kas tam tikrą knygą, kurią jie paėmė nuo parko suolelio ar taksi galinės sėdynės, skaitė anksčiau.

Tiems bibliofilams, kuriems sunku išsiskirti su savo mėgstamomis knygomis, ši sistema praneš elektroninio pašto žinute, pas ką dabar yra jų knyga.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją