Kaip rašo laikraštis, R. Polanskis į ligoninę paguldytas „dėl pilvo skausmų“, teigiama, kad kino režisierius medikų priežiūroje gali praleisti kelias dienas.

Lenkų kilmės, Prancūzijos pilietybę turintis kino režisierius prieš 15 metų pabėgo iš Amerikos. Šiuo metu jis, remiantis JAV išduotu suėmimo orderiu sulaikytas Šveicarijoje. 1977 m. Amerikoje jis buvo pripažintas kaltas dėl neteisėtų seksualinių santykių su 13 m. paaugle.

1993 m. spalį R. Polanskis konfidencialiai susitarė su nukentėjusiąja Samantha Geimer. Susitarimo sąlygos paviešintos, nes dvejus metus buvo bandoma priversti režisierių sumokėti.

R. Polanskis atvyko iš Prancūzijos į Šveicariją atsiimti apdovanojimo už viso gyvenimo nuopelnus Ciuricho filmų festivalyje ir pagal ekstradicijos sutartį su JAV buvo sulaikytas.

Pagal 1996 m. teismo nutartį R. Polanskis yra skolingas S. Geimer 604 tūkst. dolerių (su palūkanomis).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją