1993 m. spalį R. Polanskis konfidencialiai susitarė su nukentėjusiąja Samantha Geimer. Susitarimo sąlygos paviešintos, nes dvejus metus buvo bandoma priversti režisierių sumokėti.

R. Polanskis atvyko iš Prancūzijos į Šveicariją atsiimti apdovanojimo už viso gyvenimo nuopelnus Ciuricho filmų festivalyje ir pagal ekstradicijos sutartį su JAV buvo sulaikytas.

Pagal 1996 m. teismo nutartį R. Polanskis yra skolingas S. Geimer 604 tūkst. dolerių (su palūkanomis), šį faktą Prancūzijos žiniasklaida paviešino praėjusį penktadienį.

Kaip rašo naujienų agentūra „Associated Press“, teismo dokumentuose nerašoma, ar 76 m. režisierius sumokėjo.

Režisierius prisipažino kaltas dėl neteisėtų seksualinių santykių su nepilnamete. Iš pradžių jam buvo pateikti šeši kaltinimai – išprievartavimu, sodomija ir kiti.

1988 m. S. Geimer padavė R. Polanskį į teismą už seksualinę prievartą, emocinį sukrėtimą ir suvedžiojimą. Šių metų sausį ji pateikė JAV teismui prašymą atsiimti kaltinimus, teigdama, kad smulkmenų viešinimas kenkia jai, jos vyrui ir vaikams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją