Jei to nepadarys, ji gali netekti namo Grinvič Vilidže, taip pat namo šiaurinėje Niujorko valstijos dalyje ir, kas būtų apmaudžiausia, teisių į viso gyvenimo darbą.

Bendrovė „Art Capital“ pareikalavo grąžinti paskolą, kurią ji pernai pasiėmė, kad pataisytų finansinę padėtį. Bendrovė padavė fotografę į teismą, kaltindami tuo, kad ji neketino laiku grąžinti paskolos.

Vienai iš garsiausių Niujorko asmenybių gresiant finansiniam žlugimui, daugelis įsitraukė į savotišką žaidimą – spėliones, kaip A. Leibovitz galėjo patekti į tokią padėtį. Naujausiame straipsnyje žurnale „New York magazine“ apžvelgiamas jos pašėlęs požiūris į darbą ir gyvenimo būdas ir ištikę finansiniai sunkumai.

Straipsnio autorius Andrew Goldmanas raš, kad finansiniai sunkumai prasidėjo devintojo dešimtmečio pradžioje – jau tada jos požiūris į pinigus buvo lengvabūdiškas, nuo tokio pašiurptų kiekvienas finansininkas. 1987 m. ji laimėjo sutartį su finansines paslaugas teikiančia kompanija „American Express“. Kiek ironiška, nes A. Leibovitz prašė „Amex“ (kreditinės) kortelės, o jai jos neišdavė, kaip ne itin patikimai klientei.

2002 m. A. Leibovitz asistentu dirbą Danas Kellumas pasakojo, kad fotografė norėjo filmuoti kiekvieną akimirką, kai jos maža duktė Sarah valgo. Dienoraščiai buvo saugomi naujutėlaičiuose nešiojamuosiuose kompiuteriuose, atgabentuose tiesiai iš Švedijos. Kartą, kai baigėsi dienoraščiai, ji užsakė porą atskraidinti lėktuvu, o už atgabenimą paklojo 800 dolerių.

Iš pradžių A. Leibovitz pomėgiai buvo kuklūs, kaip ir sąlygos, kuriose užaugo Konektikute. Vos atvykusi į Niujorką ji gyveno nedideliame bute Manhetene.

Tačiau jos profesinės ambicijos augo, taip pat didėjo ir išlaidos.
Galiausiai ji įgijo nė kiek dėmesio nekreipiančios į išlaidas fotografės reputaciją. Pavyzdžiui, jai nieko nereiškė nufotografuoti Whoopi Goldberg pieno vonioje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją