Laikraštis jį vadino „genialiu vaiku", turėjusiu "nepaprastą sielos balsą", nulėmusį jo pirmosios grupės „Jackson Five" pasaulinę sėkmę.

„Osservatore Romano" užsiminė, kad M.Jacksono plastinės operacijos galėjo būti "labiau asmeninis nei rasinis persikūnijimas".

"Galbūt Jacksonas norėjo ne tiesiog tapti baltaodžiu, o peržengti ribas, kurias netgi menui primeta etninis identitetas", - spėlioja laikraštis.

M.Jacksonas tvirtino, kad jo oda neįprastai pašviesėjo dėl retos ligos, bet jo kritikai teigė, kad jam buvo atliktos odos balinimo procedūros.

1988 metais M.Jacksonas autobiografijoje "Mėnulio eisena" (Moonwalk) rašė, kad jam buvo atliktos kelios plastinės operacijos.

Vatikano dienraštis taip pat rašė, kad atlikėjas "turėjo teisinių problemų dėl kaltinimų pedofilija". M.Jacksonas įtariamos pedofilijos byloje buvo išteisintas 2005 metų birželį.

"Tačiau jokių kaltinimų, kad ir kokie jie būtų rimti ar gėdingi, nepakanka apjuodinti jo mitą, kuriuo tiki milijonai gerbėjų visame pasaulyje", - pabrėžė "Osservatore Romano".

M.Jacksono kūno skrodimas atliktas penktadienį. Taip pat tiriama, ar 50 metų sulaukusio „popmuzikos karaliumi" tituluojamo atlikėjo mirtis galėjo būti susijusi su narkotikais.