Ką turėjo mintyse Norvegijos atstovas, sakydamas, kad „Eurovizija“ - gėjų paradas?

Mes negirdėjome tokio norvego pasisakymo. Tarp „Eurovizijos" gerbėjų tikrai buvo daug gėjų, šis konkursas yra viena iš progų jiems susirinkti drauge vienoje vietoje.

Sasha, kas gi, iš tikrųjų, įvyko tarp tavęs ir rusės? Ar planuojate dar susitikti?

Mes turėjome progą su ja pabendrauti, ir mes turėjome progą susidraugauti. Planuose - tikriausiai vestuvės šią vasarą Maskvoje Kremliuje (nusijuokia). Šiaip galiu pridurti, kad ji labai nuostabus žmogus, mes susirašinėsim su ja ir tikrai ateityje bendrausim.

Dima, kaip manai, ar muzikanto karjerą pasirinksi kaip vienintelį pragyvenimo šaltinį, ar, kaip daugelis kitų, po poros metų įkursi savo verslą ir užmirši muziką?

Tikrai ne už poros metų, bet kažkada vėliau yra minčių apie savo verslą. O kol kas ketinu tik dainuoti.

Ar manai, kad „Eurovizijoje“ balsavimus lemia tik politika?

Iš tiesų, tai yra labai politinis balsavimas. 70 proc. tai tikrai lemia politika.

Jei būtum vyriausias prodiuseris „Eurovizijoje“, ką apskritai pakeistum šiame konkurse, gal keistum taisykles?

Viena iš taisyklių, kurią pakeisčiau - kad „back vokalai" negalėtų dainuoti visą dainą kartu su atlikėju, priešingai nei šįkart buvo per Ukrainos ir Graikijos pasirodymą. Taip pat leistumėme naudoti gyvus instrumentus, nes šiandien tai yra tik butaforija, deja...

Man patinka jūsų skrybėlės. Ar tai tik stiliaus dalis, ar suteikia jums kažkokio saugumo?

Skrybėlė yra mano stiliau dalis. Su ja tikrai nemiegu ir daug kur vaikščioju be jos. Įdomiausia, kad kai nusiimu skrybėlę, tai daug kas manęs tada neatpažįsta.

Kokių įspūdžių parsivežei iš Maskvos?

Įgijau tikrai daug patirties sudalyvavęs tokiame konkurse. Didžiausias pliusas - kad mane įvertino Rusijos publika, 49 Rusijos radijo stotys groja anglišką mano dainos versiją.

Kaip jauteisi, sužinojęs, kad finale dainuosi pirmas?

Iš dalies apsidžiaugiau, iš dalies nusiminiau. Apsidžiaugiau, nes aš galiu sudainuoti ir po to jau ramiai žiūrėti kitus pasirodymus, nusiminiau, kad žmonės gali pamiršti mano pasirodymą. Bet manau, kad jeigu žmonėms patinka daina, jie vis tiek ją palaikys. Ir kaip jau minėjau, manau, kad finale mums koją pakišo komisija. Iki šiol neaišku, kaip buvo skaičiuojami balsai ir kaip jie vertino.

Ką keistum, jei dar kartą tektų atstovauti šalį „Eurovizijoje“ - muzikos stilių, išvaizdą, šou?

Be abejo, bandytumėme kažką keisti. Bet viskas labai dar priklauso nuo dainos. Manau, kad kitąmet „Eurovizijoje" populiaresnės bus rimtesnės dainos.

Kaip manai, ar tikslūs balsavimo rezultatai? Ukraina reiškia protestą, nes buvo paskelbti visai priešingi rezultatai balsuojant už N. Prichodko..

Į šiuos klausimus turėtų atsakyti Europos transliuotojų taryba, nes mes irgi nesame tikri, ar lietuvių balsai buvo gerai suskaičiuoti. Šiuo metu vyksta labai daug aiškinimųsi dėl balsavimo rezultatų, jais nepatenkinta ne viena šalis.

Ar teko ilgiau pabendrauti su A. Rybakovu?

Taip, teko. Jis sakė, kad labai vertina faktą, jog aš atlikau savo autorinę dainą, kad jos žodžiai yra labai prasmingi. Prieš pusfinalį jis man pasakė - mes tikrai susimatysime finale. Man irgi labai patiko jo daina. Kiti mano favoritai buvo Anglijos ir Maltos atstovai.

Dėkoju už gražią nevienadienę dainą.. Norėčiau žinoti, ar pasirodymui įtakos turėjo kai kurių lietuvių išsakyta kritika?

Taip, be abejo, atsižvelgiau į pastabas, kad turėčiau daugiau bendrauti su publika, mažiau dainuoti užmerktomis akimis (nusijuokia).

Gal bandysi užkariauti Rusijos publika?

Taip, aš tikrai nenoriu apsiriboti tik Lietuva. Noriu išbandyti savo jėgas ir užsienyje, bet tai nereiškia, kad tik Rusijoje. Kaip jau minėjau, mes sulaukėme keleto pasiūlymų nuvykti į JAV ir ten parodyti savo koncertus. Planų yra koncertuoti ir Rusijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją