„Tikslą pasiekėm“, - rankose laikydamas „Eurovizijos“ sulčių pakuotę, Vilniaus geležinkelio stotyje sakė atlikėjas. „Eurovizijoje“ ne visada laimi geresnė daina ar geriausias vokalas. Bet aš džiaugiuosi rezultatu – esame antri lietuviai, patekę į finalą“, - žurnalistams kalbėjo Sasha Son(g). „Po pasirodymo daug kas pasakė – šitas konkursas jam netinka“, - pridūrė dainininko vadybininkas Martynas Tyla.

Pasitiko E.Jurgaitytė

Visą naktį iš Maskvos į Vilnių keliavęs dainininkas pasitiktas plojimais, tuoj pat apipiltas gėlėmis, o iš vaikų „Eurovizijos“ dalyvės Eglės Jurgaitytės gavo didžiulį balioną su užrašu „Sėkmės“. „Jis labai gražiai dainavo“, - komplimentų atlikėjui negailėjo E. Jurgaitytė.

Stotyje Sashos Son(g) laukė jaunesnysis brolis ir patėvis. Pirmadienį jis ketina praleisti su šeima ir giminėmis bei pailsėti, tačiau tam daug laiko nebus. „Eisiu į priekį. Turime keletą pasiūlymų iš Rusijos, viskas išėjo tik į naudą“, - dėstė „Eurovizijos“ dalyvis.

Pasak M. Tylos, Rusijos rinkoje reikėtų pasirodyti bent vienam Lietuvos atlikėjui.

„Laikas turėti moterį prezidentę“, - iš DELFI išgirdęs, kad Lietuva jau turi naują šalies vadovą, sakė „Eurovizijos“ dalyvis, prisipažinęs, kad rinkimuose palaikė Dalią Grybauskaitę.

Lietuvos atstovui mirksėjo P.Kaas

Sasha Son(g) sakė interneto komentarų apie save neskaitęs, bet teigė iš draugų girdėjęs, kad dauguma Lietuvoje jį palaiko. „Aš manau, kad bus visko – visada bus žmonių, kurie varys, norės mane įskaudinti ar pasakyti „aaa, aš tau sakiau“. Bet aš pasiruošęs priimti kritiką“, - sakė dainininkas.

„Gėdos prieš Europą nepadarėme. Man buvo ne kartą pasakyta – tu pirmas atlikėjas iš Lietuvos, kuris gali dainuoti“, - pasakojo Sasha Son(g). Jis teigė Maskvoje sulaukęs didžiulio palaikymo ir išskirtinio dėmesio – labiausiai už gerą vokalą ir autorinę dainą.

„Patricia Kaas mus palaikė, keletą kartų priėjo, paspaudė ranką. Po savo dainavimo keletą kartų praeidavo ir mirktelėdavo“, - įspūdžiais dalijosi dainininkas. Sasha Son(g) susibičiuliavo ir su Rusijai atstovavusia Anastasia Prichodko.

„Spauda parašė, kad ji jau galvoja apie šeimą ir ją įsižiūrėjo Dima Šavrovas. Tada buvo kalbama, kad ji savo pirmagimį pavadins Danieliaus vardu“, - juokėsi atlikėjo vadybininkas M. Tyla. Maža to, A. Prichodko Rusijos prisistatymo vakarėlyje dainą dedikavo Sashai Son(g), jis taip pat pakviestas į Rusijos prisistatymo koncertą, kuriame dalyvavo visos „Eurovizijos“ žvaigždės. Antrąją vietą užėmusi islandė Yohanna Lietuvos atstovą vadino „geriausiu dainininku“.

Bijojo dėl liepsnos

Dainininkas prisipažino ypač jaudinęsis per pusfinalį, mat labai norėjo patekti į finalą. O M. Tylai širdis stojo, kai Sashai Son(g) pasirodymo pabaigoje tik iš kelinto karto užsidegė liepsnelė.

Tuo tarpu pritariančios vokalistės prisiminė, kaip per 30 sekundžių turėjo slidžiomis grindimis pasiekti kitą scenos pusę. Per tiek laiko „Eurovizijos“ komanda turėjo spėti įnešti fortepijoną bei kėdę dainininkui. Taip pat reikėjo spėti nuo instrumento nuvalyti pirštų antspaudus.

Iš viso „Eurovizijos“ dainų konkursui atlikėjas išleido per 50 tūkstančių litų. Pasak M. Tylos, reikia, kad premjeras jau dabar skirtų pinigų kitų metų „Eurovizijai“. Iš Maskvos Sasha Son(g) parsivežė matrioškos formos USB.

Svarsto, ar atleisti už įžeidimą

„Tai rašydamas jis buvo arba neblaivus, arba norėjo sau pasidaryti reklamos. Jeigu jis tikisi iš mūsų gauti reklamos, tai galiu pasakyti - tikrai ne“, - apie jaunojo konservatoriaus Andriaus Vyšniausko išpuolį prieš Sashą Son(g) sakė M. Tyla.

Visgi A. Vyšniauskas elektroniniu paštu atsiuntė atsiprašymą. „Yra du variantai – arba mes jį priimsime, arba paprašysime dar kartą viešai atsiprašyti prieš ekranus“, - kalbėjo Sashos Son(g) vadybininkas.

Gegužės 30 dieną bare „House of music“ savo gerbėjams ir rėmėjams Sasha Son(g) padovanos nemokamą koncertą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją