„Kai buvome Amsterdame, spėjome pabendrauti su visais atstovais, pasišnekėjome, kiek kas finansuojamas ir supratome, kad mes esame vieni skurdžiausių. Kai kurios ne taip gerai gyvenančios šalys skiria žymiai didesnį dėmesį atlikėjams, jų priežiūrai, palaikymui. Daroma viskas, kad jų šalis būtų gerai reprezentuojama. Amsterdame įvykęs koncertas ir buvo ne noras sukviesti visus į vieną vietą, o reklamuoti jų atstovus „The Toppers“, - kalbėjo M. Tyla.

Iš koncerto liko tik 37,5 tūkst. litų

Po LRT tiesioginio eterio metu įvykusio palaikymo koncerto „Sasha Son(g): būkime kartu“, žiūrovai atlikėjui skyrė 73 tūkst. litų paramą. Atskaičiavus 40 proc. mobiliesiems operatoriams ir kitus mokesčius, iš šios sumos atlikėjui liko 37,5 tūkst. litų.

Nors savo paramą atlikėjui buvo žadėję skirti sostinės savivaldybė, jos kol kas Sasha Son(g) nesulaukė. „Kaip suprantu, 5 tūkst. bus iš savivaldybės, 4 iš visų miesto vicemerų“, - patikslino prodiuseris.

Džiugina ir simbolinė parama

M. Tyla pasakojo, kad į atlikėjo sąskaitą be jokių raginimų žmonės paaukojo 1 tūkst. litų. Taip pat savo paslaugas pasiūlė viena tarptautinė telekomunikacijų kompanija, kuri Maskvoje pasiūlė naudotis jų paslaugomis, suteikę 1 tūkst. litų kreditą.

„Tai tik įrodo, kad kiti operatoriai, kurie nėra su Lietuva taip susiję, labiau pasirūpina mumis nei vietiniai. Visi sako krizė, krizė, bet buvo galima padaryti kažkokias minimalias nuolaidas“, - šypsojosi prodiuseris.

„Jeigu sutaupai bent 1 tūkst. litų, tai jau yra sutaupyta, nes niekada negali žinoti, kiek dar reikės Maskvoje. Dvi savaites reikės žmonėms pragyventi. Be abejo, LTV skiria dienpinigius, bet tokiame mieste tikrai nebus lengva. Kaupiame tą finansinį bagažą, kad galėtume lengviau jaustis ir nereikėtų galvoti, iš kur jų paimti“, - pasakojo jis.

Šiuo metu atlikėjo atstovai sulaukia pasiūlymų Lietuvos prisistatymo vakarėlį daryti viename iš Maskvos klubų, nereikalaudami nuomos. „Vėl pavyktų sutaupyti tam tikrų lėšų. Pažiūrėsime, ar tai bus įgyvendinta, tačiau bet kokiu atveju, džiugu, kad žmonės skambina, kažką siūlo. Ir eilinį kartą – ne lietuviai“, - kalbėjo M. Tyla.

Dar viliamasi, kad pinigų Lietuvos atstovui skirs kitos Lietuvos savivaldybės, kurioms sostinės meras Vilius Navickas išplatino raginimą paremti dainininką. Taip pat buvo pateiktas prašymas Kultūros ministerijai atlikėją paremti 50 tūkst. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją