Nors šis koncertas – skirtas atlikėjo finansiniam palaikymui, mobilieji operatoriai nesutiko dainininko taip pat paremti, todėl į Sashos Son(g) sąskaitą pateks tik 60 proc. šios sumos, iš viso - 44 tūkst. litų.

Prabėgus vos pusvalandžiui, atlikėjui žiūrovai jau buvo skyrę 30 tūkst., po valandos – 50 tūkst. litų, kiek vėliau ši suma augo nebe taip sparčiai, tačiau visą vakarą iš scenos žiūrovams buvo siunčiami ne tik dainų, bet ir padėkos žodžiai.

Koncerto metu skambėjo visame pasaulyje išpopuliarėjusios ir mielai niūniuojamos Amy Winehouse, Erico Claptono, Alicia Keys, George Michaelo bei kitų garsenybių dainos, taip pat - Dimos autoriniai kūriniai.

Jau įprasta tapo dainininką girdėti kalbant ir dainuojant trijomis kalbomis, todėl ir per šį paramos renginį dainų žodžiai skambėjo ne tik lietuviškai, angliškai, bet ir rusiškai.

Sasha Son(g) atliko romansą ir kiek netikėto žanro kūrinį - „Belaja Berioza“, prieš tai prisipažinęs, kad jam dažnai romansus dainuodavo močiutė, todėl jis jam labai gerai žinomas.

Be atlygio šalia atlikėjo ant scenos lipo ir dainininką savo pasirodymais palaikė kiti atlikėjai: Daiva Starinskaitė, Vaidas Baumila, Baiba Skurstene, „Eurovizijoje“ Lietuvai jau atstovavę Linas Adomaitis bei grupė „Skamp“.

„Miss Kiss“, „Ką man padaryti“ - šiuos kūrinius kartu su Dima niūniavo LRT studijos žiūrovai.

O prieš dainą „Mamai“ Dima į sceną pakvietė savo mamą, padovanojo jai puokštę gėlių ir ištarė: „Mama, ačiū, kad tu esi, šią dainą skiriu tau ir visoms mamoms“.

Gyvo garso koncertas baigėsi „Eurovizijos“ dalyvio daina „Pasiklydęs žmogus“, su kuria Sasha Son(g) prisistatys Europos muzikos mylėtojams Maskvoje. Iki šiol atlikėjas neatskleidžia, kokia kalba ar kalbomis ji bus atlikta.

Iki koncerto vakaro į Sashos Son(g) sąskaitą buvo pervesti 319 litų. Kiek anksčiau 10 tūkst. litų dainininkui pažadėjo skirti Vilniaus savivaldybės atstovai, tiesa, kol kas jų dainininkas negavo.

Vis dar nesigirdi kitų Lietuvos miestų savivaldybių ketinimo prisidėti prie Vilniaus miesto mero Viliaus Navicko, kuris išplatino šioms savo iniciatyvinį laišką su prašymu palaikyti atlikėją.

Koncerto akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją