Tiesa, nepaisant finansinių subtilybių, šiuo metu ir toliau vyksta pasiruošimas - ruošiamasi išleisti singlo „Love“ kompaktinį diską, artėja prisistatymo koncertai kitose Europos šalyse.

Ant liežuvio – keiksmažodis

Pasiruošimui ir pasirodymui „Eurovizijoje“, anot M. Tylos, reikalingi 50-150 tūkst. litų. Jis stebėjosi, kaip vieniem iš Lietuvos atstovų „Eurovizijoje“ valdžia sugebėjo skirti 300 tūkst. litų, o šį kartą parama – labai simbolinė.

„Tenka matyti, kaip ruošiasi kitos šalys ir varvinti seilę. Nesuprantu, kaip Lietuva kasmet dalyvauja „Eurovizijoje“ ir nesugeba atsidėti tam pinigų. Manau, yra žmonių, kurie tuo suinteresuoti“, - svarstė M. Tyla. – Tokios situacijos dar nebuvo nei vienais metais“.

Šiuo metu ne mažai vilčių dedama į balandžio 13 d. įvyksiantį Sashos Son(g) palaikymo koncertą, kuris tiesiogiai bus transliuojamas per Lietuvos televiziją ir Lietuvos radijo programas.

Dainininko prodiuseris apgailestavo, kad Lietuvos mobilieji operatoriai nesutiko sutekti nemokamų žinučių, todėl dalis pervestų pinigų nukeliaus, vėl gi, ne į dainininko kišenę.

Taip pat pradėjo veikti oficialus „Eurovizijos“ tinklalapis www.eurovizija2009.lt. Norintieji paremti atlikėją, ten gali rasti sąskaitą, į kurią gali pervesti pinigus.

Paklausti, ko bus atsisakyta, jeigu reikiama pinigų suma nebus surinkta, šių Lietuvos atstovai „Eurovizijoje“ patikino, kad nieko. Kaip ir anksčiau, tam bus skiriamos asmeninės lėšos.

Gerbėjai užvertė Sashą Son(g) laiškais

Trečiadienį žurnalistams buvo pristatytas Sashos Son(g) singlo „Love“ kompaktinio disko maketas. Taip pat paaiškėjo, kad per pasirodymą scenoje stovės ne tik pianinas, bet ir degs ugnis. Video projekcijose išliks socialinė tematika.

Pats atlikėjas mano, kad didžiausi jo konkurentai – Didžiosios Britanijos bei Norvegijos atstovai.

„Eurovizijos" atrankos koordinatorius Jonas Vilimas konstatavo, kad šį kartą susidomėjimas Lietuvos atstovu gerokai didesnis nei būdavo anksčiau, tačiau nieko prognozuoti neskubėjo.

Tiesa, jis užsiminė, kad Rusijoje vyksiantis konkursas išties išsiskirs pompastika. Vien tik arena, kurioje jis vyks – tai didžiulis, dengtas stadionas.

Sasha Son(g) pasidžiaugė, kad artėjant „Eurovizijai“, jis gauna vis daugiau laiškų su prašymais atsiųsti jo dainos kompaktinį diską. Atlikėjas tikino atrašinėjantis kiekvienam gerbėjui ir interesantui. Taip pat juo domisi užsienio žiniasklaida, kviesdama duoti interviu. „Tai suteikia labai daug pasitikėjimo“, - šypsojosi jis.

DELFI primena, kad Lietus atstovas save jau yra pristatęs Latvijos ir Ukrainos bendruomenėms, balandžio 18 d. jis išvyksta į koncertą Amsterdame, kur pasirodys 23 šalių atstovai, 25-27 dienomis jo laukia koncertai Airijoje, 28-29 d. - Maltoje.

Gegužės pradžioje įvyks Sashos Son(g) atsisveikinimo koncertas, po kurio jis išvyks į Maksvą.

Spaudos konferencijos akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją