Kaip atsirado filmo scenarijus?

Paulius: Scenarijus gimė vos tik atsiradus norui sudalyvauti, nes tenka konstatuoti, jog pirma mintis šaunanti į galvą išgirdus "Pravda 1 minutė" yra Tadas Vidmantas.

Ovidijus: Pritariu.

Pavadinimas intriguoja. Taigi apie ką bus filmas?

Paulius: Apie nieką. Tai diktuoja pats filmo pavadinimas. Bet čia ne rimtai. Iš tiesų "Būti Tadu Vidmantu" pasakoja apie tai, ko neturėtų būti, galvojant apie vienos minutės filmą - mistinį personažą Tadą Vidmantą. Pavyzdžiui, Lietuvoje jau daugybę metų turim problemą, kai jaunos grupės siekia perspjauti "Foje" arba Andrių Mamontovą, todėl jos geriausiu atveju tampa vidutiniška lietuviška grupe. Jeigu kažkas ištrintų tuos veikėjus iš istorijos ir priverstų grupes taikytis į "U2", Madonna" ar "Depeche Mode" karūną, gal bent "Brainstorm" lygio grupę turėtume. Tas pats ir su viena minute.

Ovidijus: Na taip, iš esmes teisingai.

Ne paslaptis, jog Tadas turi didelį gerbėjų ratą. Ar nebijot jų keršto?

Paulius: Užbėgdamas komentatoriams už akių prisipažinsiu, kad esu blogas žmogus, bet prieš Tadą nieko asmeniškai neturiu. Aš jo net nepažįstu, nors kažkada mačiau iš maždaug penkių metrų. Tiesa, suprantu, jog pasiteisinimai nepadės, nes po pranešimo apie tai, jog vienas iš "Pravda 1 minutė" dalyvių bus filmas "Būti Tadu Vidmantu", gavau ne vieną, toli gražu ne patį maloniausią laišką iš gerbėjų.

Kadangi abu autoriai buvo užklupti filmavimo aikštelėje, Ovidijus grįžo prie darbų, o likusius klausimus atsakinėja Paulius.

Kaip manote, kokia jūsų scenarijaus sėkmės priežastis?

Įdirbis. Jau gera savaitė sekam Tadą Vidmantą. Žiūrim, ką jis valgo, kur eina, su kuo susitinka. Žinoma, mūsų filmas nėra dokumentinis, tačiau jeigu nori žiūrovą įtikinti, jog supranti apie ką kalbi, turi tuo gyventi. Nenoriu atskleisti visos filmo virtuvės, bet nuotraukose galima pamatyti, ko galbūt galima tikėtis iš filmo.

Ryžotės tikriems pavojams. Ar tai pirmas bandymas kurti 1 minutės filmą?

Realus - taip. Noras buvo prieš kelerius metus, bet mano pašonėje gulinti kamera prieš pat festivalį sugedo, brolio kamerą pavogė, tad priėmiau tai kaip ženklą ir atidėjau norus geresniems laikams.

Kas tavo manymu svarbiausia 1 minutės filme? Ar judviejų filmas tai turi?

Svarbiausia, kad būtų kažkas daugiau nei bukas juokinimas, kai padainuojama kvaila dainelė arba iliustruojamas šimtą kartų girdėtas anekdotas. Jeigu pavyksta išspausti nors menkiausią istoriją - jau gerai. Jeigu istorija dar ir įdomi - puiku.

Jūsų patarimas kitiems kuriantiems ar svarstantiems pradėti kurti savo 1 minutės filmą.

Kaip nepraveri burnos, kol neturi, ką pasakyti, taip nefilmuok, kol neturi istorijos.

Žinoma esate ne tik filmais gyvi. Pauliau, ką veiki gyvenime?

Užsiimu socialinės reklamos kūrimu, bet "STOP karui keliuose", ačiū Dievui, yra ne mano rankų darbas. Dar yra kultūrinis tinklarašis www.g-taskas.lt, o ta vieta įpareigoja ne tik rašyti, bet ir lankytis aprašomose vietose.

Viena minutė gali ne tik apversti gyvenimą aukštyn kojom, bet ir tapti puikiu filmu. Filmuok kuo tik gali ir paskubėk, nes tavo minutės laukiam tik iki vasario 8 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją