Teisminio nagrinėjimo pretekstu tapo sutarties, kurią birželio 16 d. A. Zavorotniuk sudarė su kanalu „Rossija“, pažeidimas. Pagal sutarties sąlygas, Anastasija Striukova (vasarą aktorė dar vadinosi buvusio vyro pavarde) įsipareigojo „tapti vedėja arba viena iš vedėjų“ kuriant kelis ciklus pramoginių arba muzikinių laidų. Konkrečiai, buvo aptariamas A. Zavorotniuk dalyvavimas filmuojant projekto „Ledo žvaigždės“ tęsinį, rašo GZT.ru.

Tačiau, nurodoma ieškinyje, rugpjūčio 29 d. televizijos kompanija gavo nuo A. Striukovos laišką, kuriame ji informavo, jog atsisako vykdyti sutartyje aptartus įsipareigojimus ir vienašališkai nutraukia sutartį. Manoma, kad taip aktorė pasielgė gavusi pasiūlymą iš Pirmojo kanalo, kuris, greičiausiai, jai pasiūlė geresnes sąlygas. Kaip ten bebūtų, dabar aktorė per Pirmąjį kanalą veda televizijos šou „Ledynmetis“, o televizijos kanale „Rossija“ laidoje „Ledo žvaigždės“ ją pakeitė Maksimas Galkinas.

Ieškinyje nurodoma, kad sudariusi sutartį su „Rossija“ A. Zavorotniuk įsipareigojo nedalyvauti „trečiųjų asmenų projektuose kaip pagrindinė laidos vedėja ar viena iš vedėjų“, taip pat be televizijos kanalo leidimo neduoti interviu, nedalyvauti radijo ar televizijos laidose ir kituose panašiuose renginiuose. Susitarime pažymėta, kad už atsisakymą dalyvauti vieno programų ciklo filmavime A. Zavorotniuk turi sumokėti 417 tūkst. rublių baudą.

Kadangi atsakovė pažeidė „išskirtinių įsipareigojimų“ sąlygas ir šiuo metu veda laidą Pirmajame kanale, ieškovas reikalauja priteisti jai 16,680 mln. rublių netesybas ir 417 tūkst. rublių baudą bei 22 tūkst. rublių teismo išlaidų. Be to, televizijos kanalo „Rossija“ atstovai prašo teismo įpareigoti aktorę vykdyti sutarties sąlygas, t. y. vesti programų ciklą.

Abiejų pusių atstovai atsisakė pateikti komentarus, tačiau žinoma, jog A. Zavorotniuk nepripažino jai pateiktų pretenzijų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją