Pasak pranešimo spaudai, praturtinusi Lietuvos dailę tiek idėjų, tiek plastinės raiškos prasme V.Antanavičiaus kūryba atspindi jautrų, užaštrintą "tarybinės tikrovės" suvokimą.

Tik 1986-aisiais, 50-mečio proga, V.Antanavičius turėjo galimybę viešai pristatyti savo kūrybą personalinėje parodoje Vilniaus dailės parodų rūmuose (dabar Šiuolaikinis meno centras).

Per 50 V.Antanavičiaus asambliažų, akvarelių, tapybos ir grafikos darbų saugomi užsienio muziejuose ir privačiose kolekcijose. Lietuvos dailės muziejus turi perpus mažiau dailininko kūrinių.

Be svarbiausių savo kūrybos sričių - tapybos ir asambliažo - 67-erių metų V.Antanavičius yra dirbęs įvairiomis grafikos technikomis, liejęs akvareles, kūrė ekslibrisus bei scenografiją teatro scenai.

Knygoje "V.Antanavičius" yra daugiau nei 100 spalvotų reprodukcijų, spausdinami menotyrininko Algimanto Patašiaus ir paties dailininko tekstai, "Priedų" skyriuje pateikiama informacija apie V.Antanavičiaus personalines parodas, dalyvavimą bendrose parodose Lietuvoje ir užsienyje.

Šis leidinys pelnė šių metų Gražiausios knygos konkurso diplomą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją