Remiantis Lietuvos teisės aktų patvirtinta tvarka, visi asmenys, esantys pasienio ruože, privalo turėti asmens dokumentą su nuotrauka bei asmens kodu ir, pareikalavus VSAT pareigūnui, jį pateikti. Tai gali būti piliečio pasas, asmens tapatybės kortelė, vairuotojo pažymėjimas arba kitas oficialus dokumentas, atitinkantis nustatytus reikalavimus, rašoma VSAT pranešime.

VSAT taip pat primena, kad nuo Šalčininkų įvažiuojant į vadinamąją Dieveniškių kilpą ir vykstant Norviliškių link, yra įrengtas atraminis Širvių postas, kuriame visą parą budi Lietuvos pasieniečiai.

Prieš šio posto artėjantys visų rūšių transporto priemonių vairuotojai privalo paisyti čia esančių kelio ženklų ir paklusti uniformuotų VSAT pareigūnų reikalavimui sustoti, pateikti galiojančius savo bei visų keleivių asmens dokumentus, leisti apžiūrėti transporto priemonę. Kilus įtarimui, jog yra gabenamas bet koks neleistinas krovinys, transporto priemonių bei asmenų tikrinimui pasieniečiai turi teisę panaudoti specialiai dresuotus tarnybinius šunis.

Privalu atminti, kad bet kuris asmuo, gali būti patikrintas ne tik minėtame poste, bet ir visame pasienio ruože.

Kilus įtarimams, pasieniečiai turi teisę bet kada sustabdyti asmenį ar transporto priemonę, paprašyti pateikti ir tikrinti dokumentus, apžiūrėti automobilius bei juose gabenamus prekes ar daiktus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją