„Maištinga festivalio dvasia gamtos apsuptyje verčia pamiršti buities rūpesčius bei atsiduoti šėlsmui. Tačiau aktyvus laiko praleidimas palieka savo pėdsakus, kuriuos šiemet bus itin lengva panaikinti – skalbykla bus prieinama visiems ir nemokamai“, - sako bendrovės „Electrolux“, valdančios „Zanussi“ prekės ženklą, generalinis direktorius Deimantas Kirlys.

Skalbykla bus įrengta 36 kv. m ploto ir 8,5 m aukščio palapinėje. Visi 18 įrengtų prietaisų ne tik turi trumpuosius rėžimus, bet ir itin paprastą valdymo sistemą. Skalbimui bus naudojami ekologiški milteliai. Kad neprailgtų skalbimo ar džiovinimo laikas, visi skalbyklos klientai bus vaišinami sriuba.

Vienas skalbimas ir džiovinimas užtruks iki 60 min.

Specialiai šiam festivaliui parengtos rekomendacijos, kurios padeda taupiau naudoti vandens ir elektros resursus:

1. Naudokite mažiausią tinkamą temperatūrą. Skalbiant geriausia naudoti žemiausią temperatūrą, priklausomai nuo audinio tipo bei nešvarumo lygio.

2. Visada pilnai užpildykite būgną. Visiškai įkrauta skalbyklė dirbs ekonomiškiau.

3. Pirminio skalbimo programą naudokite tik labai nešvariems drabužiams skalbti. Taip sutaupysite skalbiklių, vandens ir laiko, apsaugosite aplinką.

4. Naudokite medvilnės programas. Jos skalbia efektyviau nei kitos programos, naudodamos mažiau vandens ir energijos kilogramui skalbinių ir leidžia pilnai įkrauti mašiną, net siekiant geriausio rezultato. Medvilnės ekonominės programos (60˚C ir 40˚C) pasižymi didžiausiu taupumu.

5. Skalbiklius dozuokite pagal vandens kietumą, skalbiamų drabužių nešvarumą bei jų svorį. Naudokite mažiau skalbiklių, jei: skalbiate nedidelį kiekį, skalbiniai nėra labai nešvarūs, skalbimo metu susidaro daug putų.

6. Pirkdami džiovyklę pažiūrėkite į energijos suvartojimo žymą. Daugelis džiovyklių pažymėtos C energijos taupymo klase, bet taip pat yra B klasės modelių

7. Atidarykite skalbimo kambario duris. Patalpos oras yra naudojamas kondensatoriaus aušinimui ir palaipsniui įkais, taip sumažindamas aušinimo efektyvumą ir padidindamas energijos suvartojimą džiovinimo metu. Žiemą džiovyklės kondesatoriaus generuojamas karštis gali būti naudojamas kaip papildomas buto ar namo šildymo šaltinis, priklausomai nuo to, kur džiovyklė pastatyta. Termostatiškai reguliuojant šildymą namuose, įprastą šildymą bus galima sumažinti naudojant šilumą, skleidžiamą džiovyklės kondensatoriaus.

8. Vėsiame arba šaltame klimate, rinkitės kondensuojančią džiovyklę, o ne ventiliuojamą. Gali atrodyti, kad ventiliuojama džiovyklė naudoja mažiau energijos. Tačiau ji naudoja šiltą orą iš patalpos, šildo jį toliau ir išpučia atgal. Todėl bendras energijos balansas kondensuojančiose džiovyklėse yra geresnis nei ventiliuojamose, nepriklausomai nuo to, kas sakoma energijos suvartojimo žymoje.

9. Džiovyklės talpos vandenį panaudokite dar kartą. Talpos vandenį, kuris kondensavosi iš skalbinių, galima panaudoti lyginant garais arba užpildyti akumuliatorių ar pan. Šiuo atveju vanduo turi būti filtruojamas, pavyzdžiui, per popierinį kavos filtrą arba tankų sietelį, kad iš vandens pasišalintų visi pūkeliai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją