“Jau pernai festivalyje buvo galima rasti visame pasaulyje garsią programą “Big Brothers Big Sisters” ar užsukti į Gyvąją biblioteką. Šiemet festivalis gerokai subrendo ir stengiasi tapti socialiai atsakingu, taigi norime savo lankytojus supažindinti su dar daugiau įdomių ir dažnai visai paprastų, bet stulbinamai efektyvių idėjų”, - kalba festivalio “Be2gether” meno, savanorių ir socialinės linijos koordinatorius Girvydas Duoblys.

Šiemet muzikos ir meno festivalyje vėl įsikurs pernai didelio susidomėjimo sulaukusi programos “Visi skirtingi - Visi lygūs” Gyvoji biblioteka. Bibliotekos lankytojas ateina ir tam tikram laikui pasiskolina Knygą. Perskaitęs Knygą lankytojas gražina ją į biblioteką ir, jeigu nori, pasiima kitą. Tarp paprastos bibliotekos ir Gyvosios bibliotekos yra vienas skirtumas – Knygos Gyvojoje bibliotekoje yra žmonės, o skaitymas – pokalbis.

Norviliškių pievose taip pat veiks Pirmosios pagalbos palapinė, kurioje visi norintys galės išmokti greitai suteikti pirmąją pagalbą, bei Sveikos gyvensenos palapinė, kurioje kiekvienas apsilankęs gali pasitikrinti sveikatos būklę. Be to, palapinėje bus galima įvertinti savo alkoholio vartojimo rizikos laipsnį. Palapinėje nuolat dirbs sveikos gyvensenos konsultantai, kurie atsakys į visus rūpimus klausimus.

Smagiai praleisti laiką įvairiose rungtyse ir prisiminti vaikiškus užsiėmimus pakvies programos “Big Brothers Big Sisters” dalyviai. Kampanija “HELP – už gyvenimą be tabako” pakvies išsitirti plaučius bei dalins patarimus, kaip lengviau mesti rūkyti, o tarpkultūrinio bendravimo bei demokratiškų procedūrų bus mokoma “Act2gether” palapinėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją