Nereikia stebėtis, kad ponia Bruni-Sarkozy nori būti visur, o jos vyras jai tai leidžia. Juk Carla - išsilavinusi moteris, kilusi iš geros šeimos ir dar vaikystėje kalbėjosi su Maria Calas ir Herbertu von Karajanu. Be to, C. Bruni - poliglotė. Kartą reaguodama į teiginį, kad tarp modelių ji esanti tikras proto bokštas, Carla atkirto: "Šioje srityje žmogus, suprantantis jam pateikiamą klausimą ir galintis į jį atsakyti, laikomas protingu".

Kalbos perlai

Vasario 2 dieną tapusi prezidentiene Carla daug ką stebina lėkštumu. Nuvykusi pas karalienę Elžbietą II, ji pareiškė, kad tai "nuostabi moteris", o sosto įpėdinis princas Charlesas "pažįsta kiekvieną Vindzoro pilies akmenėlį". Pabendravusi su Nelsonu Mandela, ji pasakė, kad tai buvo "labiausiai jaudinantis mano gyvenimo momentas".

Pirmosios Prancūzijos damos nuomone, pasaulyje "per daug kančių", o politikoje - "daug egzistencinių klausimų". Paprašyta papasakoti apie vyrą prezidentą, Carla tik sugebėjo pasakyti: "Beprotiška, kaip jis dirba." Pasiteiravus, ką ji ketina nuveikti šioje žemėje, atsakė kaip konkurso "Mis pasaulis" dalyvė: "Norėčiau įveikti neraštingumą, skurdą ir nelygybę".

Ir tai jau didelė pažanga, nes dar prieš metus Carla žurnalistus linksmino kiek kitokiais išminties perlais: "Kartais esu monogamiška, bet labiau vertinu poligamiją", "gyvenimas ilgas, bet karšta aistra trunka tik dvi tris savaites" arba "seksas - didelis malonumas. Vyresnio amžiaus pranašumas: seksas tobulėja. Aistringumas ir seksualumas tik stiprėja".

Dar ji mėgsta kartoti populiarią sentenciją: "Rojus ten, kur prancūzas - virėjas, britas - policininkas, vokietis - vadybininkas ir italas - meilužis. Pragaras ten, kur britas - virėjas, vokietis - policininkas, italas - vadybininkas ir prancūzas - meilužis".

Nuomonę apie "prancūzų meilužius" ji greičiausiai susidarė iš savo asmeninės patirties, nes tarp jos meilužių buvo socialistų ministras pirmininkas Laurent'as Fabiusas, kultūros ministras Lucas Ferry ir advokatas Arno Klarsfeldas, nacių medžiotojų Beate ir Serge'o sūnus. Dar viena žymi asmenybė - leidėjas ir filosofas Jeanas Paulis Enthovenas, kurį prieš aštuonerius metus atostogaudama vienuose Marakešo rūmuose Carla iškeitė į jo sūnų Raphaelį.

Tuo metu Raphaelis buvo vedęs Justine - rūmų savininko ir garsaus mąstytojo Bernard'o Henri Levy dukrą. Šių santykių rezultatas - 2001 metais gimęs sūnus Aurelianas. Po trejų metų Justine Levy parašė romaną "Nėra taip tragiška", kuriame Bruni vadinama "apsimelavusia, klastinga ir plastinių chirurgų visiškai perdirbta terminatore".

Tad turėdama didelę patirtį Carla rado ir idealų prancūzą meilužį - N. Sarkozy, nors tvirtina, kad už Prancūzijos prezidento ištekėjo dėl jo proto, nes jos vyro galvoje "telpa penkerios ar šešerios smegenys, kurių nuostabi kraujo apytaka". Apie poligamiją pirmoji Prancūzijos dama jau nebekalba. "Būsiu jo žmona, kol numirsiu", - aiškina jaunoji prezidento sutuoktinė.

O kad visi prancūzai tai įsisąmonintų, pirmoji šalies pora Eliziejaus rūmų fotografu pasirinko prastai pagarsėjusį paparacą Pascalį Rostainą, kuris padeda kurti idiliškas įsimylėjėlių istorijas. Todėl dabar visa tauta žino, kad N. Sarkozy meiliai vadina žmoną "Carlita" arba "mano angele", o ji vis murkia jam į ausį: "Mano meile".

Pirmoji pora garsina Prancūziją

Prancūzams ši muilo opera - visiškai naujas dalykas, tačiau ji garsina jų šalį. Juk už nuogos pirmosios Prancūzijos ledi nuotrauką "Christie's" aukcione buvo nepagailėta 91 tūkst. dolerių. Per visą pasaulį nuvilnijo žinia, kad Carla išleido naują kompaktinį diską su savo dainomis ir vertais dėmesio žodžiais. Vienoje jų ji savo vyrui sako: "Tu pavojingesnis nei Kolumbijos kokainas".

Prancūzijos prezidento reakcija į šiuos žodžius nežinoma, tačiau dėl jų įsižeidė Kolumbijos užsienio reikalų ministras. Kitas Carlos vyrui skirtas išminties perlas - "tu pavojingesnis gyvybei nei Afganistano heroinas", matyt, dar nepasiekė šios šalies vadovų ausų arba jie dabar užsiėmę svarbesniais dalykais.

Dar prieš albumo pasirodymą Carla paskubėjo pareikšti, kad už jį gautas pelnas bus skirtas labdaros organizacijoms ir kad beveik visos jo dainos parašytos prieš dvejus metus, kad prancūzai neturėtų dar vienos progos pasišaipyti iš savo nenuilstančio ir visur esančio prezidento.

Visiems sukurta pasaka

Carlos ir Nicolas meilės istorija - tobulai sukurta ir visiems žinoma nuo pradžios iki šios dienos. Nors N. Sarkozy anksčiau dievino savo žmoną Cecilią, kurią vadino "vienintele savo silpnybe", praėjus vos kelioms dienoms po skyrybų, jis paskambino viešųjų ryšių specialistui Jacques'ui Seguelai ir paprašė surengti "vakarienę su savo draugužiais". Buvo numatyta ir data: lapkričio 13-oji. J. Seguela atidžiai pasklaidė savo storos adresų knygelės lapus ir pakvietė Carlą Bruni.

"Įžengusi į kambarį supratau, kad tai aklas pasimatymas, - dabar galima perskaityti Carlos žodžius, pacituotus Bruni Valeri Benaim ir Yveso Azeroualio parašytoje saldžioje pasakėlėje "Nicolas ir Carla - tikroji istorija". - Dalyvavo trys vedusiųjų poros ir mes - du vienišiai". Tai buvusi meilė iš pirmo žvilgsnio: "Nesitikėjau sutikti tokio sąmojingo ir gyvybingo vyro. Jo išvaizda, žavesys, inteligencija mane tiesiog užbūrė. Ir anksčiau niekada nesusitikinėjau su kretinais, nes tai ne mano stilius, bet su juo viskas vyko labai greitai".

Visą vakarą jie abu nenuleido vienas nuo kito akių, o vakarienei baigiantis Carla paklausė prezidento, ar šis turįs automobilį. N. Sarkozy nuvežė ją namo, tačiau atsisakė užeiti puodelio kavos, lyg ir tardamas: "Niekada pirmą kartą".

Tačiau visas pasaulis žino, kad nepraėjus ir parai pora atsidūrė lovoje. Po mėnesio įsimylėjėliai pasirodė Europos Disneilende ir pozavo paparacams. Carla visiems aiškino: "Mes labai įsimylėję". Na, o juos suvedusį J. Seguelą N. Sarkozy neseniai apdovanojo garbingiausiu Prancūzijos apdovanojimu - Garbės legiono ordinu - už nuopelnus tėvynei.

Carla formuoja prezidento įvaizdį

Kuo taip traukia vienas kitą išmintingoji Carla ir nykus pasipūtėlis N. Sarkozy, kuris dažnai paprastam, nevietoje pasipainiojusiam jam po kojų žmogeliui mesteli: "Dink iš čia, kvaily!" Carla į tai atsako: "Nicolas mane užbūrė".

Po Kalėdų, ką tik savo atlyginimą padidinęs 170 proc., Prancūzijos prezidentas nusivežė savo gražųjį trofėjų į Egiptą, kur leidosi fotografuojamas gausių turistų. "The Sun" ta proga rašė: "Napoleonas su 34 tūkst. kareivių įžygiavo į Egiptą siekdamas šlovės. Tuo pačiu tikslu atvyko ir Nicolas Sarkozy su Carla Bruni".

Dabar Prancūzijos prezidentas - vienas pagrindinių bulvarinių leidinių herojų - to iki šiol nėra buvę. Tuo stebėtis nereikia, nes prancūzai turi prezidentą, kuris elgiasi kaip "Formulės-1" komandos vadovas Flavio Briatore ir vadovaujasi moto: "Šalin politiką, tegyvuoja paparacai!" O šie pastebi viską: kad nešiotą "Rolex" laikrodį N. Sarkozy pakeitė Carlos dovanotu kur kas brangesniu "Patek Philippe", kad Carlos rankas puošia du "Dior" žiedai, kurie vadinasi "Kupidonas" ir "Romantiška širdis". Prikišti galima tik tai, kad kadaise N. Sarkozy tokius pačius žiedus buvo padovanojęs ankstesnei žmonai Ceciliai.

Žiniasklaida nepamiršta ir jos. Mielai cituoja Cecilios žodžius, kad Sarkozy "nepraeinąs pro moteris", kad jis "garbėtroška" ir "nieko nemyli, net savo vaikų".

Greičiausiai dėl to Carla stengiasi kurti priešingą savo vyro įvaizdį: Nicolas esąs švelnus, "jam gyvenime svarbiausia jausmai", o svarbiausias jo prioritetas - trys sūnūs iš ankstesnių santuokų. Be to, jis nuostabus patėvis. "Neseniai Aurelianas (Carlos sūnus, - red.) laimėjo medalį dziudo varžybose, o Nicolas, tuo metu dalyvavęs svarbiame posėdyje, rado dvi minutes, kad jam pasakytų: "Nuostabu!" - pasakojo Carla.

Jai tarsi nė motais, kad likus aštuonioms dienoms iki vestuvių N. Sarkozy nusiuntė telefonu žinutę Ceciliai: "Jei grįši, viską atšauksiu". Carla tik kartoja dėsianti visas pastangas, kad jos santuoka būtų laiminga, lydi prezidentą per kone visus oficialius vizitus, ir visur ja žavimasi. Pietų Afrikos Respublikos prezidentas Thabo Mbeki, išvydęs gražuolę, neištvėrė nepasakęs: "Kitą kartą ji galėtų pas mus atvykti viena", o pusė japonų sielvartavo, kad pirmoji Prancūzijos dama neatlydėjo savo vyro į Didžiojo aštuoneto viršūnių susitikimą Hokaido saloje.

Prancūzijos dienraštis "Liberation" neseniai parašė: "Gerbiamoji Carla, jūs mūsų vienintelė viltis. Iškraukite pagaliau neišsenkamas Sarkozy "Duracell" baterijas. Pradėkite romaną. Su Gaddafi, Chavezu ar - dar geriau - su Domique'u de Villepinu". Mat buvęs Prancūzijos premjeras, politikas iš profesijos ir poetas iš pašaukimo - didžiausias N. Sarkozy priešas.

Į negailestingą laikraščio ironiją C. Bruni atkirto: "Be mano vyro jūs visi nuobodžiautumėte".