„The Telegraph“ paskaičiavo, kad vien per paskutinį mėnesį R. Abramovičius išleido 60 mln. dolerių pirkdamas meno kūrinius mylimajai, tačiau gali būti, kad iš tiesų jis išleido dar daugiau.

Gegužės mėnesį nežinomas pirkėjas aukcionuose „Christie‘s“ ir „Sotbys“ nupirko du paveikslus: Luciano Froido „Miegančią pašalpų inspektorę“ ir Franciso Bakono „Triptichą“. Už šiuos šedevrus buvo sumokėta, atitinkamai, 33,6 ir 86,3 mln. dolerių. Kalbama, jog šiuos paveikslus nupirko būtent R. Abramovičius.

Gali būti, jog R. Abramovičius tokias sumas į meną ėmė investuoti dėl to, kad labai greitai Darja Žukova Maskvoje atidarys savo galeriją. Iki „uždaro“ galerijos atidarymo liko visai nedaug laiko – jis įvyks birželio 12 d. Viešas atidarymas įvyks vėliau – rugsėjo 15 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją